Strēlniekam rezultatīvs sniegums Itālijā

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Latvijas basketbolists Jānis Strēlnieks
Latvijas basketbolists Jānis Strēlnieks Foto: Scafati Basket 1969 (Facebook)

Latvijas basketbolists Jānis Strēlnieks svētdien guva 16 punktus Itālijas A sērijas mačā, viņa pārstāvētājai "Scafati" komandai piedzīvojot zaudējumu.

"Scafati" izbraukumā ar rezultātu 93:94 (25:20, 30:29, 17:25, 21:20) zaudēja "Varese" komandai.

Strēlnieks spēlēja 19 minūtes, realizēja visus četrus divpunktu metienus un abus soda metienus, kā arī piecus no diviem tālmetieniem, atdeva divas rezultatīvas piespēles, četrreiz pārkāpa noteikumus, izprovocēja divas piezīmes, tika pie 13 efektivitātes koeficienta punktiem un otra labākā +/- rādītāja komandā (+7).

"Scafati" komandā ar 19 punktiem un desmit atlēkušajām bumbām izcēlās Alesandro Džentile, bet pretiniekiem 25 punktus guva Olivjē Halnans.

Tikmēr Artūrs Strautiņš guva četrus punktus spēlē, kurā Tortonas "Derthona" viesos ar 90:77 (24:25, 13:16, 28:17, 25:19) uzvarēja latvieša savulaik pārstāvēto "Reggio Emilia".

Strautiņš laukumā pavadītajās deviņās minūtēs realizēja abus divus divpunktu metienus, netrāpīja vienīgo tālmetienu, izcīnīja vienu atlēkušo bumbu, pieļāva vienu kļūdu, pārtvēra vienu bumbu, atdeva divas rezultatīvas piespēles, iekrāja vienu piezīmi, tika pie pieciem efektivitātes koeficienta punktiem un pozitīva +/- rādītāja (+1).

Uzvarētājiem rezultatīvākais ar 15 punktiem bija Leons Radosevičs, kamēr pretiniekiem 22 punktus guva Lengstons Gelovejs.

Sestdien Andrejs Gražulis guva trīs punktus Trento "Aquila" panākumā 81:71 pār Brindisi "Happy Casa".

Lukas Banki vadītā Boloņas "Virtus" komanda uzvarējusi sešās no septiņām spēlēm, ieņemot pirmo vietu, Trento vienība ar sešiem panākumiem astoņās cīņās ir ceturtā, "Scafati" ar bilanci 4-4 ieņem astoto vietu, bet "Derthona" ar tikpat uzvarām ir devītā 16 komandu konkurencē.

Pagājušajā sezonā par Itālijas čempioni kļuva Milānas "EA7 Emporio Armani Olimpia", kas finālsērijā ar 4-3 pārspēja Boloņas "Virtus".

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu