Lukaku puslaikā gūst četrus vārtus Beļģijas futbola izlases uzvarā

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Beļģijas futbolists Romelu Lukaku
Beļģijas futbolists Romelu Lukaku Foto: AP/Scanpix

Romelu Lukaku svētdien guva četrus vārtus 2024.gada Eiropas čempionāta kvalifikācijas spēles pirmajā puslaikā, Beļģijas vīriešu futbola izlasei atlasi noslēdzot ar uzvaru.

Beļģijas futbolisti savā laukumā ar rezultātu 5:0 (4:0) pārspēja Azerbaidžānu.

Pirmos vārtus Lukaku guva spēles 17.minūtē, kad pēc Žeremī Doku centrējuma no soda laukuma stūra izdarīja precīzu sitienu ar galvu. Cīņas 26.minūtē pēc piespēles soda laukumā Timotī Kastaņs nometa bumbu pa sitienam Lukaku, kurš savu iespēju izmantoja.

Vēl pēc četrām minūtēm, piespēlējot Voutam Fāsam, Lukaku izpildīja vēl vienu nekļūdīgu sitienu ar galvu. Savus ceturtos vārtus "AS Roma" uzbrucējs guva 37.minūtē, kad noslēdza Beļģijas izlases ātru pretuzbrukumu.

Otrajā puslaikā Lukaku nespēlēja, beļģiem vienīgos vārtus gūstot pamatlaika beigās, kad ar sitienu no apmēram desmit metriem 5:0 panāca Leandro Trosārs.

Lielāko daļu spēles Azerbaidžānas izlase spēlēja desmit vīru sastāvā, jo pirmā puslaika vidū četru minūšu laikā divas dzeltenās kartītes saņēma Edijs Israfilovs.

Otrā šīs grupas spēlē Zviedrija savā laukumā ar 2:0 (1:0) uzvarēja Igauniju. Zviedriem vārtus guva Viktors Klāsons un Emīls Fošbergs.

G apakšgrupā, kur jau bija noskaidrotas abas finālturnīra dalībnieces, pēc astoņām spēlēm Beļģijai un Austrijai bija attiecīgi 20 un 19 punkti. Zviedrija guva desmit punktus, Azerbaidžāna - septiņus, bet Igaunija - vienu.

Finālturnīrā iekļūst desmit grupu pirmo divu vietu ieguvējas, bet vēl trīs finālturnīra dalībnieki 2024.gada martā tiks noskaidroti Nāciju līgas A, B un C līgu "play-off" spēlēs.

Eiropas čempionāts no 2024.gada 14.jūnija līdz 14.jūlijam norisināsies desmit Vācijas pilsētās.

Bez Vācijas vietu finālturnīrā jau nodrošinājusi arī Beļģija, Francija, Portugāle, Spānija, Skotija, Turcija, Austrija, Anglija, Ungārija, Slovākija, Albānija, Dānija, Rumānija, Šveice, Nīderlande un Serbija.

Pašreizējā Eiropas čempione ir Itālija, kura 2021.gadā Londonā finālā pēcspēles sitienos pieveica Angliju.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu