Serbijas futbolisti nodrošina vietu Eiropas čempionāta finālturnīrā

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Serbijas futbolisti
Serbijas futbolisti Foto: AFP/Scanpix

Serbijas vīriešu futbola izlase svētdien nodrošināja vietu 2024.gada Eiropas čempionāta finālturnīrā.

Serbijas izlase mājās spēlēja neizšķirti 2:2 (1:0) ar Bulgāriju.

Spēles 17.minūtē pēc stūra sitiena bumba trāpīja pa Bulgārijas izlases vārtu pārliktni un ar atkārtotu mēģinājumu to mērķī ieraidīja Milošs Veļkovičs. Serbija bija vadībā līdz 59.minūtei, kurā Georgi Rusevs ar netraucētu sitienu panāca 1:1, bet desmit minūtes vēlāk mājinieku kļūda ļāva Kirilam Despodovam aizskriet vienam pret pretinieku vārtsargu un izvirzīt priekšā bulgārus.

Kad līdz pamatlaika beigām bija palikušas astoņas minūtes, pēc stūra sitiena Srdžans Babičs ar galvu raidīja bumbu vārtos un panāca 2:2.

Otrā grupas spēlē Ungārija, kas jau bija nodrošinājusi ceļazīmi, mājās ar 3:1 (0:1) uzvarēja Melnkalni.

Pateicoties Slobodana Rubežiča vārtiem, no 36.minūtes vadībā bija Melnkalne, bet otrā puslaika vidū Dominiks Soboslai pusotras minūtes laikā guva divus vārtus un panāca 2:1 ungāriem. Kompensācijas laikā punktu Ungārijas izlases uzvarai pielika Ādams Naģs.

G apakšgrupā pēc astoņām spēlēm pirmo vietu ar 18 punktiem ieņēma Ungārija, tālāk ar 14 punktiem bija Serbija, 11 punktus guva Melnkalne, seši punkti bija Lietuvai, bet četri - Bulgārijai.

Finālturnīrā iekļūst desmit grupu pirmo divu vietu ieguvējas, bet vēl trīs finālturnīra dalībnieki 2024.gada martā tiks noskaidroti Nāciju līgas A, B un C līgu "play-off" spēlēs.

Eiropas čempionāts no 2024.gada 14.jūnija līdz 14.jūlijam norisināsies desmit Vācijas pilsētās.

Bez Vācijas vietu finālturnīrā jau nodrošinājusi arī Beļģija, Francija, Portugāle, Spānija, Skotija, Turcija, Austrija, Anglija, Ungārija, Slovākija, Albānija, Dānija, Rumānija, Šveice, Nīderlande un Serbija.

Pašreizējā Eiropas čempione ir Itālija, kura 2021.gadā Londonā finālā pēcspēles sitienos pieveica Angliju.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu