Video Timmas pārstāvētā komanda zaudē FIBA Čempionu līgas spēlē

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Latvijas basketbolists Jānis Timma
Latvijas basketbolists Jānis Timma Foto: FIBA.com

Latvijas basketbolists Jānis Timma otrdien guva septiņus punktus Starptautiskās Basketbola federācijas (FIBA) Čempionu līgas grupu turnīra ceturtajā mačā, viņa pārstāvētajai Stambulas "Dariššafaka" komandai piedzīvojot zaudējumu.

Stambulas basketbolisti viesos ar rezultātu 63:72 (24:20, 9:17, 18:13, 12:22) atzina Tenerifes "Lenovo" pārākumu.

Timma laukumā bija 32 minūtes un 19 sekundes, kuru laikā realizēja divus no pieciem divpunktu metieniem un vienu no sešiem tālmetieniem, bet netrāpīja grozā abus divus soda metienus. Latvieša kontā bija arī septiņas atlēkušās bumbas, divas rezultatīvas piespēles, divas piezīmes, viena kļūda, viena pārtverta bumba, negatīvs +/- rādītājs (-6) un seši efektivitātes koeficienta punkti.

Viesiem rezultatīvākais ar 11 punktiem bija bijušais "VEF Rīga" basketbolists Kails Olmens, bet desmit punktus guva Deivids Makormaks. Uzvarētājiem 21 punkts un 11 rezultatīvas piespēles bija Marselinjo Uertasam, 13 punktus guva un 11 atlēkušās bumbas izcīnīja Dušans Rištičs, 11 punktus iemeta Sasu Salins, bet desmit punkti un astoņas bumbas zem groziem bija Timam Abromaitim.

Jau ziņots, ka pirms tam šajā grupā "VEF Rīga" otrdien revanšējās Francijas komandai "Cholet" par pirmajā spēlē strīdīgā veidā piedzīvoto zaudējumu, uzvarot ar 70:63 (18:9, 15:26, 15:11, 22:7).

C apakšgrupā pēc četrām spēlēm pirmo vietu ar trīs uzvarām ieņem Tenerifes komanda, pa diviem panākumiem ir Šolē un Stambulas basketbolistiem, bet vienu uzvaru guvis Rīgas klubs.

Pamatturnīrā, tāpat kā iepriekšējā sezonā, pirmajā posmā 32 komandas ir sadalītas astoņās apakšgrupās. Grupu uzvarētājas nodrošina vietu otrajā posmā, bet vēl astoņas komandas tiks noskaidrotas "play-in" kārtā, kurā piedalīsies otro un trešo vietu grupās ieņēmušās vienības.

Pērn "VEF Rīga" savā ceturtajā Čempionu līgas sezonā nepārvarēja pirmo posmu, ieņemot pēdējo vietu apakšgrupā, kurā bija jātiekas ar Manrezas "Baxi", Lisabonas "Benfica" un Limožas CSP.

Maijā par čempioni tika kronēta Vācijas komanda Bonnas "Telekom", kas finālā ar 77:70 uzvarēja Jeruzalemes "Hapoel".

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu