IZM: Izmaiņas sporta federāciju finansēšanā ir vēlme veicināt bērnu un jauniešu sportu

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Vladimirs Šteinbergs
Vladimirs Šteinbergs Foto: Zane Bitere/LETA

Jaunā sporta federāciju pamatdarbības finansēšanas kārtība ir vērsta uz bērnu un jauniešu sporta veicināšanu, kas ir viena no Sporta politikas 2022.-2027. gadam prioritātēm, trešdien Saeimā izmaiņas skaidroja Izglītības un zinātnes ministrijas (IZM) Sporta departamenta direktors Vladimirs Šteinbergs.

Saeimas Izglītības, kultūras un zinātnes komisijas Sporta apakškomisijas deputāti trešdien iepazinās ar IZM redzējumu par jauno kārtību, kā sporta federācijas saņems valsts finansējumu.

Atbilstoši IZM piedāvājumam, no nākamā gada mazāka uzmanība tiks pievērsta federācijas sportistu sasniegumiem augsta līmeņa sacensībās, un tā vietā svarīgāk būs nodrošināt lielāku bērnu un jauniešu iesaisti sportā un jāpiedalās Latvijas jaunatnes sacensībās. Turpmāk sporta federācijām 40% no valsts finansējuma būs jānovirza bērnu un jauniešu sporta attīstībai.

Pamatojoties uz sporta federāciju pamatdarbības kritērijiem, nākamgad noteikti 15 atbalstāmie sporta veidi, bet pieejamais finansējuma apjoms tiek lēsts 2 miljonu eiro apmērā.

Piešķirtais finansējums sporta pasākumiem un projektiem nākamgad paliks nemainīgs - 200 000 eiro. Vienlaikus to saņemšot visas atzītās sporta veidu federācijas, izņemot tās 15, kuras saņems finansējumu sporta veidu attīstībai.

IZM cer, ka kritēriji tiks apstiprināti līdz 10.decembrim, bet lēmums par naudas piešķiršanu atzītajām sporta federācijām varētu tikt pieņemts 2024.gada janvāra nogalē.

Latvijas Sporta federāciju padomes pārstāvis sēdes laikā pauda piekrišanu IZM redzējumam. Par izskanējušo piedāvājumu atzinīgi izteicās arī apakškomisijas priekšsēdētājs Dāvis Mārtiņš Daugavietis (JV) - viņš pozitīvi vērtē, ka ar kārtību finansējuma saņemšanai motivēs federācijas un sporta nozari kopumā vairāk ieguldīt bērnu un jauniešu attīstībā.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu