Foto un video Mesi par incidentu "Maracana" stadionā: Varēja notikt traģēdija

TVNET/LETA
CopyDraugiem X Whatsapp

Brazīlijas un Argentīnas futbola izlašu fanu sadursme "Maracana" stadionā varēja novest pie traģēdijas, uzskata pasaules sporta zvaigzne Lionels Mesi.

Jau vēstīts, ka Argentīnas izlase 2026. gada Pasaules kausa kvalifikācijas mačā otrdien Riodežaneiro ar 1:0 (0:0) pārspēja Brazīlijas valstsvienību, sagādājot tai jau trešo zaudējumu pēc kārtas.

Principiālā dueļa vienīgos vārtus pēc stūra sitiena izspēles 63. minūtē ar galvu guva Nikolass Otamendi. Spēle sākās ar 30 minūšu nokavēšanos, jo pirms mača "Maracana" stadionā izcēlās fanu nemieri.

Argentīnas izlase drošības apsvērumu dēļ uz vairāk nekā 20 minūtēm atstāja laukumu līdz norimstas nemieri stadiona tribīnēs. Argentīnas futbolisti centušies nomierināt līdzjutējus pirms komanda aizdevās uz ģērbtuvēm.

Mesi norādīja, ka komandā bijis liels satraukums, jo tribīnēs atradās arī spēlētāju draugi un ģimenes locekļi. BBC vēsta, ka policija izvirzījusi apsūdzības Argentīnas faniem par izraisītajiem kautiņiem stadiona tribīnēs.

"Tas bija briesmīgi. Redzējām, ka sit cilvēkus. Policisti sita cilvēkus ar stekiem," sacīja 36 gadus vecais Mesi, kuru oktobrī astoto reizi atzina par pasaules gada labāko futbolistu, kas ir rekordliels apbalvojumu skaits šajā nominācijā.

"Mēs devāmies uz ģērbtuvēm, jo ​​tas bija labākais veids, kā visus nomierināt. Varēja notikt traģēdija," uzskata Argentīnas izlases kapteinis. "Spēle kļuva otršķirīga, jo bijām nobažījušies par cilvēkiem tribīnēs, sevišķi par tuviniekiem." 

Dienvidamerikas kvalifikācijas grupas kopvērtējumā pēc sešām kārtām līderi ar 15 punktiem ir pasaules čempioni argentīnieši, kuriem ar 13 punktiem seko Urugvaja un ar 12 - Kolumbija. Ceturtie ar deviņiem punktiem ir Venecuēla, piektie ar astoņiem punktiem ir Ekvadora, kurai trīs punkti atņemti par pārkāpumiem, bet brazīlieši ar septiņiem punktiem ieņem vien sesto vietu desmit komandu konkurencē.

Nākamās divas kārtas CONMEBOL kvalifikācijā tiks aizvadītas vien 2024. gada septembrī.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu