Video "Tour de France" uzvarētājs pirmo reizi publiski atzīst, ka lietojis dopingu

TVNET Sports
CopyDraugiem X Whatsapp
Jans Ulrihs
Jans Ulrihs Foto: dpa/scanpix

Kādreizējais Vācijas riteņbraucējs Jans Ulrihs pirmo reizi publiski atzinis, ka savas karjeras laikā lietojis aizliegtās vielas. Lai arī 49 gadus vecais Ulrihs pēc karjeras beigšanas tika apsūdzēts dopinga lietošanā, pats viņš to nekad nebija atzinis.

Ulrihs, kurš 1997. gadā kļuva par pirmo vācieti, kurš uzvarējis prestižajā "Tour de France", atzinies dopinga lietošanā. Savulaik dopingu lietojuši ļoti daudzi riteņbraucēji, tāpēc viņam toreiz nešķita, ka krāpjas. 

Dokumentālās filmas "Jan Ullrich - Der Gejagte" prezentācijā trešdien Minhenē viņš pārtrauca gadiem ilgo klusēšanu. 

"Es lietoju dopingu. Es biju vainīgs, es arī jūtos vainīgs," izdevums "Kronen Zeitung" citē Ulriha teikto. "Tas būs redzams dokumentālajā filmā."

Laikraksts norādīja, ka iepriekš, runājot par aizliegtajām vielām, viņš visus pārmetumus noliedza. "Es nevienu neesmu maldinājis," bija viņa ierastā atbilde uz jautājumiem par pagātni.

Ar dokumentālo filmu Ulrihs, kurš kopš karjeras beigšanas 2007. gadā ir izjutis satricinājumus savā privātajā dzīvē, vēlas salikt visu pa plauktiņiem. "No sirds varu teikt, ka tiešām negribēju nevienu apmānīt. Toreiz bija citi laiki. Man tā bija sava veida vienlīdzīga iespēja," tagad skaidro Ulrihs.

Lai gan Ulrihs "Tour de France" uzvarēja vienreiz, piecas reizes viņš pasaules prestižākās riteņbraukšanas sacensības noslēdza otrajā vietā. Trīsreiz (2000., 2001. un 2003. gads) viņš piekāpās Lensam Ārmstrongam, kurš arī tika pieķerts dopinga lietošanā. Ulrihs gan netika pasludināts par sacensību kopvērtējuma uzvarētāju. Pirmā vieta vienkārši netika piešķirta. 

Sporta arbitrāžas tiesa 2000. gada olimpisko spēļu zelta medaļas ieguvēju Ulrihu arī 2012. gadā atzina par vainīgu dopinga pārkāpumos, un viņa rezultāti kopš 2005. gada maija tika anulēti. 

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu