"Prometey" sporta direktors: Veiksmīgam startam Eirolīgā vajadzētu dubultot pašreizējo budžetu

CopyDraugiem X Whatsapp
Broņislavs Vavžinčuks
Broņislavs Vavžinčuks Foto: Edijs Pālens/LETA

Rīgā bāzētajam Ukrainas basketbola klubam Slobožanskas "Prometey", ja tuvāko sezonu laikā izdosies iekļūt Eirolīgā, veiksmīgam startam Eiropas spēcīgākajā klubu turnīrā vajadzētu vismaz dubultot pašreizējo komandas budžetu, norādīja "Prometey" sporta direktors Broņislavs Vavžinčuks.

"Prometey" otro gadu pēc kārtas startē ULEB Eirokausā un pērn Ukrainas vienība turnīrā sasniedza pusfinālu. Kluba vadība neslēpj, ka "Prometey" mērķis ir ne tikai uzvarēt Eirokausā, bet arī iekļūt Eiropas spēcīgākajā klubu turnīrā Eirolīgā.

"No tā, ko dzirdu no kluba vadības, tad gadījumā, ja sasniegsim Eirolīgu, ko mēs, protams, centīsimies paveikt, tad tiks piešķirti nepieciešamie līdzekļi. Noteikti vajadzētu vismaz dubultot budžetu, lai komanda būtu konkurētspējīga Eirolīgā," teica Vavžinčuks.

Pagājušajā sezonā Eirokausā triumfēja Spānijas klubs "Gran Canaria", nopelnot ceļazīmi uz Eirolīgu, taču Grankanārijas vienība nolēma nespēlēt Eirolīgā finansiālu apsvērumu dēļ. Vavžinčuks skaidroja, ka Grankanārijas kluba gadījumā lielu daļu izmaksu sastādītu ceļošana, kamēr "Prometey" tas no Rīgas ir paveicams daudz vieglāk.

"Problēma šādiem klubiem, kuriem nav tik liels budžets, ir arī tas, ka no spēlēšanas Eirolīgā, pat neiekļūstot "play-off", komanda būtu tik nogurusi, ka tā nespētu parādīt savu līmeni ACB un neiekļūtu izslēgšanas spēlēs arī vietējā līgā - Spānijas čempionātā. Nav jēgas mēģināt ielauzties Eirolīgā ar viduvēju vai zemu budžetu," viņš piebilda.

Vavžinčuks arī atklāja, ka, salīdzinot ar citām Eirokausa komandām, "Prometey" jau šobrīd esot salīdzinoši liels budžets, taču tas noteikti neesot lielākais visā līgā.

"Dažreiz mums ir jāsamaksā par spēlētāju nedaudz virs viņa tirgus vērtības, lai pārliecinātu pievienoties tieši "Prometey". Tāpat arī mums sezona sanāk nedaudz īsāka, kamēr Spānijā komandām izslēgšanas spēles var būt līdz pat jūnija vidum. Šķiet, ka šosezon iztērēsim nedaudz vairāk nekā iepriekš. Spēlētāju algās tiks izmaksāti apmēram divi miljoni dolāru," viņš skaidroja.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu