Mūžībā devusies Latvijas Badmintona federācijas vadītāja Anita Dūdiņa

TVNET/LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Anita Dūdiņa
Anita Dūdiņa Foto: Edijs Pālens/LETA

Otrdien 69 gadu vecumā mirusi bijusī sabiedriskā darbiniece un Latvijas Badmintona federācijas (LBF) prezidente Anita Dūdiņa, informē LBF.

Dūdiņa badmintona federāciju vadīja deviņdesmito gadu sākumā ar uzstādījumu izmantot jaunās iespējas, kuras pavērās badmintona attīstībai neatkarības apstākļos. Dūdiņa bija arī jauno badmintonistu trenere sporta klubā "VEF".

Kā liecina aģentūras LETA arhīvs, Dūdiņa dzimusi 1954.gada 7.maijā Rīgā. 1977.gadā absolvējusi Latvijas Valsts universitātes (LVU) Fizikas un un matemātikas fakultāti.

Pēc augstākās izglītības iegūšanas Dūdiņa no 1977. līdz 1981.gadam bija Latvijas Lauksaimniecības akadēmijas (LLA) fizikas katedras asistente, bet no 1981. līdz 1990.gadam strādāja kā sporta kluba "VEF" priekšsēdētāja vietniece.

1989. un 1990.gadā Dūdiņa bija Latvijas Tautas frontes (LTF) referente un Demogrāfijas komisijas darba koordinatore, no 1990. līdz 1993.gadam strādāja par Latvijas Republikas Augstākās padomes informācijas nodaļas vadītāju, bet vēlāk bija Saeimas Kancelejas informācijas nodaļas vadītāja.

2020.gadā, par īpašiem nopelniem Latvijas neatkarības atjaunošanas periodā, sekmējot LTF uzvaru 1990.gada 18.marta Augstākās Padomes vēlēšanās, Dūdiņa tika iecelta par Triju Zvaigžņu ordeņa virsnieci.

Atvadīšanās no Dūdiņas notiks 28.novembrī plkst.14 Rīgas Krematorija Lielajā zālē.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu