Eidukai 42. vieta sezonas pirmajās Pasaules kausa sacensībās

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Latvijas distanču slēpotāja Patrīcija Eiduka
Latvijas distanču slēpotāja Patrīcija Eiduka Foto: SIPA/Scanpix

Latvijas sportiste Patrīcija Eiduka piektdien Rukā, Somijā, ieņēma 42.vietu Pasaules kausa distanču slēpošanā sprinta kvalifikācijā, kamēr Kitija Auziņa bija 51., Raimo Vīgants bija 72., bet Lauris Kaparkalējs un Niks Saulītis attiecīgi 82. un 83.pozīcijā.

Sacenšoties klasiskajā stilā 1,4 kilometru distancē, Eiduka kvalifikācijā finišēja trīs minūtēs un 20,51 sekundē, no pirmā trīsdesmitnieka, kas iekļuva finālsacensībās, atpaliekot 7,33 sekundes. Auziņa kvalifikācijā finišēja trīs minūtēs un 44 sekundēs.

Ātrākā kvalifikācijā bija somiete Jasmo Joensū, kura distanci veica trīs minūtēs un 4,24 sekundēs, bet nākamās trīs pozīcijas ieņēma zviedrietes, no kurām pirmā bija Jonna Sundlinga ar deviņu sekundes simtdaļu deficītu pret uzvarētāju.

Kvalifikācijā startēja 53 sportistes.

Vīriešiem kvalifikācijā ātrākais bija zviedrs Markuss Grāte ar finišu divās minūtēs un 38,15 sekundēs, par 0,65 sekundēm pārspējot norvēģi Ēriku Valnesu.

Vīgants finišēja divās minūtēs un 51,58 sekundēs, no kvalifikācijas barjeras pārvarēšanas atpaliekot 8,18 sekundes. Kaparkalējs distanci slēpoja divās minūtēs un 57,03 sekundēs, bet Saulītis bija vēl 2,24 sekundes lēnāks.

Vīriešiem atlasē piedalījās 86 sportisti.

Sestdien distanču slēpotāji plkst.11 un plkst.13.15 cīnīsies desmit kilometru distancē klasiskajā stilā ar atsevišķu startu, bet svētdien plkst.11 un plkst.13.35 tiks dots starts 20 kilometros brīvajā stilā ar kopēju startu.

Decembra pirmajās trīs nedēļas nogalēs slēpotāji sacentīsies Jelivārē un Estešundā, Zviedrijā, kā arī Tronheimā, Norvēģijā. Gada pirmspēdējā dienā Toblahā, Itālijā, sāksies prestižais "Tour de Ski" seriāls, kas turpināsies Davosā, Šveicē, un noslēgsies Valdifjemmē, Itālijā, 7.janvārī.

Janvāra otrajā pusē būs posmi Oberhofā, Vācijā, un Gomsā, Šveicē, bet februārī būs sacensības Ziemeļamerikā Kenmorā, Kanādā, un Mineapolisā, ASV. Pēc tam sportisti atgriezīsies Eiropā, martā aizvadot posmus Lahti, Somijā, Oslo un Drammenē, Norvēģijā, kā arī Fālunā, Zviedrijā.

Eidukai iepriekšējā sezona bija sportistei labākā Pasaules kausā, kur viņa uzvarēja U-23 ieskaitē. Janvārī "Tour de Ski" seriāla sacensībās Oberstdorfā viņa 20 kilometru iedzīšanā brīvajā stilā izcīnīja piekto vietu, kas ir Latvijas slēpošanas vēsturē visaugstākā pozīcija Pasaules kausā.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu