Aicina pieteikt pedagogus balvai "Gada sporta skolotājs 2023"

TVNET Sports
CopyDraugiem X Whatsapp
Gulbenes novada vidusskolas sporta skolotāja Sarmīte Gobiņa ar saņemto balvu nominācijā "Gada sporta skolotājs 2022"
Gulbenes novada vidusskolas sporta skolotāja Sarmīte Gobiņa ar saņemto balvu nominācijā "Gada sporta skolotājs 2022" Foto: Zane Bitere/LETA

Izglītības un zinātnes ministrija (IZM) izsludina ikgadējo konkursu "Gada sporta skolotājs 2023". Pieteikumus konkursam aicina iesniegt līdz 8. decembrim. Konkursa uzvarētājs publiski tiks paziņots "Trīs Zvaigžņu balva sportā 2023" apbalvošanas ceremonijā, kas notiks 2024. gada 17. janvārī, informē IZM.

Pieteikumu dalībai konkursā, iesniegt dokumentāciju konkursa kritēriju izvērtēšanai var iesniegt valsts vai pašvaldības dibinātās vispārējās pamatizglītības, vispārējās vidējās izglītības vai profesionālās vidējās izglītības iestādes direktors vai direktora vietnieks mācību darbā, kā arī paši sporta skolotāji.

"Labs skolotājs palīdz sasniegt mērķus un mums Latvijā ir lieliski pedagogi, kas bieži vien ir arī mainījuši cilvēku dzīvi, bijuši blakus, noticējuši un iedvesmojuši panākumiem. Ar šā konkursa palīdzību mēs vēlamies ik gadu godināt un lepoties ar izcilajiem sporta skolotājiem, kas iedvesmo ne vien bērnus un jauniešus, bet arī citus sporta skolotājus. Es ticu, ka Latvijā ir daudz lielisku sporta skolotāju, gaidām pieteikumus un palīdzēsim šos cilvēkus godināt visas Latvijas Republikas apmērā," aicina Vladimirs Šteinbergs, IZM Sporta departamenta direktors.

Konkursa pretendentus, sporta skolotājus, vērtēs skatoties to profesionālo pilnveidi, papildizglītību, to darbība metodiskajās apvienībās. Punktus varēs saņemt arī par pieredzes tālāknodošanu, sadarbību ar Izglītības un zinātnes ministriju, Valsts izglītības satura centru, kā tiek organizētas ārpusstundu un ārpusskolas fiziskās aktivitātes vai ir dalība fizisko aktivitāšu veicinošos projektos, tāpat arī komisija pievērsīs informāciju video pieteikumam un iesniegtajai papildus informācijai.

Pieteikumus dalībai konkursā "Gada sporta skolotājs 2023" var iesniegt līdz 2023. gada 8. decembrim, sūtot elektroniski uz e-pasta adresi sports@izm.gov.lv.

Pretendentus "Gada sporta skolotājs 2023" konkursā vērtēs komisija:

  • Vladimirs Šteinbergs – Izglītības un zinātnes ministrijas Sporta departamenta direktors, komisijas priekšsēdētājs;
  • I. Bula-Biteniece – Latvijas Sporta pedagoģijas akadēmijas Sporta skolotāju nodaļas vadītāja;
  • S. Gobiņa – Gulbenes novada vidusskolas sporta skolotāja, konkursa "Gada sporta skolotājs" 2022. gada uzvarētāja;
  • A. Podziņa – Izglītības un zinātnes ministrijas Komunikācijas nodaļas vecākā konsultante.

Konkursa nolikums, pieteikuma forma un kopā ar pieteikumu iesniedzamie apliecinājumi atrodami IZM tīmekļvietnē.

Konkursa "Gada sporta skolotājs 2023" mērķis – popularizēt sporta skolotāja nozīmi veselīgas un fiziski aktīvas jaunās paaudzes izglītošanas un daudzpusīgas personības attīstības procesā.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu