Video Latvijas U-18 volejbolistes EČ kvalifikācijas spēlē piekāpjas Lietuvai

TVNET/LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Latvijas U-18 sieviešu volejbola izlase
Latvijas U-18 sieviešu volejbola izlase Foto: Latvijas Volejbola federācija

Latvijas U-18 sieviešu volejbola izlase sestdien Daugavpilī Eiropas U-18 meistarsacīkšu kvalifikācijas pirmā posma piektajā spēlē četros setos piekāpās Lietuvai.

Latvijas volejbolistes zaudēja ar 1-3 (25:13, 22:25, 19:25, 25:27).

24 punktus guva Karmena Struka, kura divreiz netverami servēja un trīsreiz guva punktu ar bloku. 13 punktus guva Rūta Putene, kuras kontā trīs "eisi", 12 punktus - Beāte Runce, 11 - Marta Gintere, kura izcēlās ar trim blokiem un divām netveramām servēm, bet Linda Račiņa četrus no septiņiem punktiem guva ar servi.

Lietuvietēm 18 punktus guva Diana Ivčenkaite, kura astoņas reizes ieservēja "eisus" un četrus punktus guva blokā. Desmit punktus guva Ugne Kulikauskaite.

Milana Bratiča vadītā Latvijas U-18 sieviešu izlase maču sāka ar zaudētu punktu, ziņo Latvijas Volejbola federācija (LVF) taču drīz vien pēc Beātes Runces uzbrukuma panāca 8:3 pārsvaru, svinot pārliecinošu uzvaru pirmajā setā.

Otrajā setā lietuvietes pēc Kulikauskaites serves panāca 10:5 pārsvaru, bet latvietes atspēlējās, pēc Ginteres "eisa" panākot 20:18 savā labā. Nākamos četrus punktus guva lietuvietes, uzvarot arī setā.

Trešajā setā rezultāts mainījās kā šūpolēs - 3:1 par labu Latvijai pēc Strukas bloka, 6:3 Lietuvas labā, 11:10 Latvijas labā pēc Vakares Bartkutes kļūdas uzbrukumā, 17:11 Lietuvas labā pēc Kulikauskaites uzbrukuma, lietuviešu pārsvaru pēc Runces uzbrukuma samazinot līdz 19:20. Tomēr seta galotnē atkal labākas bija lietuvietes.

Arī ceturtajā setā uzvarēt varēja abas komandas. Seta vidū pēc 14:14 Lietuva guva sešus punktus pēc kārtas, četrus šajā nogrieznī ar servi sakrājot Ivčenkaitei. Taču arī šoreiz latvietes atspēlējās, Putenei uzbrukumā panākot 21:21, bet nedaudz vēlāk ar servi - arī 23:22. Pēc Strukas uzbrukuma Latvijai bija arī setbumba, taču punktu mačam ar precīzu uzbrukumu pielika Ivčenkaite.

"Rezultāts vienmēr atspoguļo to, kas notiek laukumā. Te nav runa par veiksmi vai kādām citām līdzīgām kategorijām. Šis rezultāts, manuprāt, atspoguļo šodienas spēku samērus," pēc spēles atklāts bija Latvijas izlases treneris Milans Bratičs.

"Lietuvietes pēc pirmā zaudētā seta pielāgojās mūsu spēlei, sāka cīnīties arvien neatlaidīgāk un redzēja, ka ar mums ir iespējams spēlēt, bet mēs sākām pieņemt patiešām sliktus lēmumus un beidzām cīnīties, jo domājām, ka lietuvietes uzvarēs pašas sevi, bet mums vienkārši jāstāv laukumā un tas jāgaida," saka treneris, piebilstot, ka vēl nezina, vai šīs pašas spēlētājas sāks beidzamo spēli ar grupas līderi Poliju.

"Manuprāt, lietuvietes sāka saņemties pēc mūsu kļūdām. Viņas laikam saprata, ka viņām tāpat nav ko zaudēt, tāpēc vairāk riskēja, kā arī atšifrēja mūsu spēles taktiku," pēc cīņas teica rezultatīvākā spēles dalībniece Karmena Struka, norādot, ka tāpēc lietuvietēm izdevies daudzas latviešu raidītās bumbas pacelt aizsardzībā un uzbrukt pašām.

"Man liekas, ka otrajā setā sākām vairāk stresot, un arī servju uzņemšana pēc pirmā seta nebija tik precīza. Tāpēc bija grūtības ar cēlieniem uzbrukumā," saka pirmā tempa uzbrucēja.

Viņa norāda, ka bija grūti uzbrukumā, jo "parasti ir tā, ka uzbrukumā ir izvēles iespēja celt bumbu citiem, bet, tā kā cēlāja ļoti uzticējās man, beigās man priekšā jau bija divu spēlētāju bloks, kuru caursist bija grūtāk".

Viņa piebilst, ka svētdien pret Poliju Latvijas volejbolistēm nav ko zaudēt un ka viņa gaida, ka treneri teiks, lai volejbolistes vairāk riskē un vienkārši izbauda spēli ar spēcīgajām pretiniecēm.

Pārējās dienas spēlēs Gruzija ar 0-3 (16:25, 20:25, 17:25) piekāpās Polijai, bet Ukraina ar 3-0 (25:12, 25:18, 25:16) sagrāva Igauniju.

Līdere ar 14 punktiem piecās spēlēs ir Polija, 13 punkti ir Ukrainai desmit sešās spēlēs - Igaunijai, piecās spēlēs pa sešiem punktiem ir Latvijai un Lietuvai, pieci - Gruzijai, bet Azerbaidžāna

piecos aizvadītajos dueļos ir bez punktiem.

Iepriekšējās spēlēs latvietes ar 3-0 (25:14, 25:6, 25:9) sagrāva Azerbaidžānu, ar 3-1 (28:26, 25:18, 16:25, 25:18) uzvarēja Gruziju, ar 0-3 (15:25, 18:25, 20:25) piekāpās Ukrainai un ar 1-3 (18:25, 25:21, 24:26, 22:25) - Igaunijai.

Svētdien latvietes plkst.16 tiksies ar Poliju.

Septiņu valstu komandas Daugavpilī cīnās arī par Austrumeiropas Volejbola zonālās asociācijas (EEVZA) čempionāta medaļām.

Uzvarētāja bez EEVZA zelta medaļām iegūs arī ceļazīmi uz 2024.gada Eiropas U-18 čempionāta finālturnīru.

Bratičam izlasē palīdz trenere Inga Ikauniece un statistiķis Vladimirs Visockis.

No EEVZA čempionāta otrajā kvalifikācijas kārtā iekļūs otrās līdz piektās vietas ieguvējas.

Kvalifikācijas turnīrs EEVZA čempionāta ietvaros notiek no 20. līdz 26.novembrim.

Spēles tiešraidē ir vērojamas "YouTube" kontā "Volejbols Latvija", bet ieeja uz spēlēm ir bez maksas.

Kvalifikācijas otrās kārtas turnīri notiks no 11. līdz 14.aprīlim, bet finālturnīrs no 2024.gada 1. līdz 13.jūlijam norisināsies Grieķijā un Kiprā.

Latvijas izlases sastāvs:

"libero" - Nikola Bezpavlaja (RVS), Kristiāna Muižarāja (Kuldīgas Novada sporta skola);

otrā tempa spēlētājas - Linda Račiņa, Beāte Runce (abas - Jūrmalas Sporta skola), Rūta Putene, Šarlote Šlitere, Megija Rumaka (visas - RVS), Karlīna Kazāka, Agnese Grīnberga (abas - Jelgavas Novada sporta centrs);

pirmā tempa spēlētājas - Marta Gintere (RVS), Karmena Struka (Murjāņu Sporta ģimnāzija);

diagonālā spēlētāja - Katrīna Zariņa (RVS);

cēlājas - Elizabete Barone (RVS/Murjāņu Sporta ģimnāzija), Alise Bogdane (Liepājas Sporta spēļu skola).

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu