Baltijas un Latvijas hokeja čempionātā aizvadīta gandrīz puse no visām regulārā turnīra spēlēm. Līderi ir tie, kuriem šo godu paredzēja, – Jelgavas “Zemgale”, “Mogo” un “Kurbads”. Starp autsaideriem ir viena komanda, kurai nepienāktos tur būt, – Lietuvas izlases bāzes klubs Elektrēnu “Airwell Energija”, bet tabulas vidusdaļā atrodami četri klubi – “Prizma”, “Panter”, HS “Rīga” un “Kaunas City”. Kauņas klubs gan aizvadījis par trim/četrām spēlēm mazāk nekā konkurenti, un kaut kas tabulā var arī mainīties. Visobjektīvākā tā būs tikai tad, kad visas deviņas vienības būs nospēlējušas visas regulārā čempionāta spēles.

Tagad daži klubi – kā HS “Rīga” pret “Punks” un “Panter” – jau pabeiguši sezonas savstarpējos rēķinus, bet ar Kauņas vienību jaunie rīdzinieki nav aizvadījuši pat pirmā apļa spēli. Neliels anahronisms, bet pat spēcīgākajā hokeja līgā NHL arī nav gluda kalendāra.

Čempionāta pirmo pusi komentē “Prizmas” galvenais treneris Ēriks Miļuns, kuram gandrīz 25 gadu pieredze Latvijas virslīgā. Viņa vadībā “Prizma” 2014. gadā kļuva par Latvijas čempioniem. Vairākos pasaules čempionātos Miļuns bijis arī Latvijas U-18 un U-20 izlašu galvenais treneris.

Šis gads vismaz pagaidām parāda tendenci, ka komandu vidējais līmenis ir izlīdzinājies. Ir ļoti daudz neprognozējamu spēļu, kurās var uzvarēt jebkura komanda. Kaut vai mēs ar savu piemēru: “Prizma” ir uzvarējusi “Zemgali” un “Kurbadu”, bet zaudējusi igauņiem un Kauņai. Līdzīgi tas ir gandrīz visām komandām, šī brīža divas vājākās – Elektrēni un Viļņa – varbūt tās nemaz nav vājas, bet tā sakritis. Elektrēniem tāpēc, ka viņi vēlāk tika uz ledus un tāpēc ieskrienas lēnāk, Viļņai savas problēmas, bet, spēlējot pret viņiem, nav tā, ka vieni vispār netiek pie ripas un spēle beigsies ar desmit ripu pārsvaru. Kaut vai “Mogo” spēle pret Viļņu – līdz trešajai trešdaļai “Mogo” bija zaudētājos ar 1:2. Iemestu lietuvieši vēl vienu golu, un varbūt tā spēle aizietu pavisam citā gultnē. Nepaveicas vienam vārtsargam vai ķeramā diena ir otram vārtsargam, un spēle var aiziet uz citu pusi. Jebkura komanda var uzvarēt jebkuru. Vidējais līmenis noteikti ir izlīdzinājies, un pat galvgala komandām neiet nemaz tik viegli. It kā normāli būtu, ja vadošās komandas brauktu visiem citiem pāri, bet ne pēc rezultātiem, ne spēles satura tā nav.

Ja analizējam komandas, tad pēc sastāviem līdzvērtīgas...

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp