"Panthers" nevajadzīgo Railiju izvēlas "Islanders"

CopyDraugiem X Whatsapp
Maiks Railijs (centrā)
Maiks Railijs (centrā) Foto: AP/Scanpix

Latvijas aizsarga Uvja Balinska pārstāvētās Nacionālās hokeja līgas (NHL) komandas Floridas "Panthers" nedēļas nogalē neaizsargāto spēlētāju sarakstā ievietoto aizsargu Maiku Railiju ir izvēlējusies Ņujorkas "Islanders", nedēļas nogalē pavēstīja NHL apskatnieks Eliots Frīdmens.

Iekļaujot hokejistu neaizsargāto spēlētāju sarakstā, "panteras" deva iespēju jebkuram citam NHL klubam iegādāties aizsargu bez kompensācijas izmaksas. Ja neviena komanda Railiju nebūtu izvēlējusies, viņš tiktu nosūtīts uz "Panthers" fārmklubu Amerikas Hokeja līgā (AHL) Šarlotas "Checkers".

Savukārt "Islanders" veiktā spēlētāja piesaistīšana ir saistīta ar komandas aizsardzības balsta Edama Peleka savainojumu un hokejista iekļaušanu ilgtermiņa savainoto spēlētāju sarakstā, kā vēsta ASV kabeļtelevīzija ESPN.

Peleks savainoto spēlētāju sarakstā tika ievietots sestdien, piektdien mačā ar Otavas "Senators" gūstot ķermeņa augšdaļas savainojumu.

30 gadus vecais Railijs NHL ir pavadījis deviņas sezonas, kurās pamatturnīrā sakrāta 341 spēle, 98 (12+86) rezultativitātes punkti, 134 soda minūtes un +/- rādītājs -12, bet Stenlija kausa divās sezonās - 16 spēles, četras rezultatīvas piespēles, desmit soda minūtes un +/- rādītājs +4.

Hokejists ir spēlējis arī Minesotas "Wild", Monreālas "Canadiens", "Senators" un Bostonas "Bruins" vienībās.

Gadu jaunākais Peleks kopš 2015./2016. gada sezonas NHL ir spēlējis tikai "Islanders" un pamatturnīrā ir sakrājis 458 spēles, 127 (25+102) rezultativitātes punktus, 191 soda minūti un +/- rādītājs +83, bet Stenlija kausa četrās sezonās - 54 spēles, 14 (3+11) rezultativitātes punktus, 29 soda minūtes un +/- rādītāju +7.

"Panthers" ar 25 punktiem 20 spēlēs ieņem trešo vietu Austrumu konferencē, bet "Islanders" ar 22 punktiem ir desmitā.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu