"Barcelona" uzvar "Porto" un pievienojas izslēgšanas turnīra dalībniecēm

Foto: AFP/SCANPIX

Spānijas futbola klubs "Barcelona" otrdien izcīnīja uzvaru UEFA Čempionu līgas piektās kārtas mačā un pievienojās izslēgšanas turnīra dalībniekiem.

Barselonieši mājās ar rezultātu 2:1 (1:1) bija pārāki pār "Porto" vienību.

Spēles 30. minūtē brazīlietis Eduardu Kosa jeb Pepē bija pirmais pie Injaki Penjas atsistās bumbas un panāca 1:0 "Porto" labā, taču divas minūtes vēlāk Žuāu Kansēlu, apspēlējot pretinieku soda laukumā, ar precīzu sitienu izlīdzināja rezultātu.

Spēles 57. minūtē Žuāu Fēlikss ar sitienu no apmēram deviņiem metriem panāca 2:1 "Barcelona" labā.

Otrā šīs grupas spēlē Doneckas "Šahtar" Hamburgā ar 1:0 (1:0) uzvarēja "Antwerp". Vienīgie vārti tika gūti 12. minūtē, kad pēc soda sitiena precīzu raidījumu ar galvu izpildīja Mikola Matvijenko.

H apakšgrupā pirmā ar 12 punktiem piecās spēlēs ir "Barcelona", pa deviņiem punktiem sakrājušas "Porto" un "Šahtar", bet debitante "Antwerp" joprojām ir tukšā.

Čempionu līgas pamatturnīrā spēlē 32 komandas. Katras apakšgrupas divas labākās komandas iekļūs astotdaļfinālā, bet trešo pozīciju ieguvējas sezonu turpinās UEFA Eiropas līgas izslēgšanas turnīrā. Čempionu līgas fināls 2024. gada 1.jūnijā notiks Vemblija stadionā Londonā.

Pagājušajā sezonā par Čempionu līgas uzvarētājiem kļuva Mančestras "City", kas Stambulā ar 1:0 pārspēja Itālijas klubu Milānas "Inter", pirmo reizi uzvarot šajās sacensībās.

Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu