Pasaules čempione par cilvēku pastaigām slēpošanas trasē: Viņi ir vienkārši idioti (2)

TVNET Sports
Maja Dālkvista (no kreisās)
Maja Dālkvista (no kreisās) Foto: AFP/SCANPIX

Norvēģijas slēpotājs Kaspers Moens Flatla nesen sociālajos tīklos ievietoja attēlu, kurā nesen izveidotā slēpošanas trasē redzami pastaigājamies divi cilvēki ar suni. Tas satracināja divas augstākā līmeņa zviedru slēpotājas, kurām šai sakarā bija ko teikt.

Pastaigas pa slēpošanas trasēm ir izplatīta problēma gandrīz visās Ziemeļvalstīs, tostarp arī Latvijā. Zviedrijas izdevums "Expressen", pamatojoties uz Flatla izplatīto foto, Zviedrijas labākajām slēpotājām jautāja, ko viņas domā par cilvēkiem, kas klimst pa slēpošanas trasēm. 

29 gadus vecā Maja Dālkvista, divkārtēja pasaules čempione, izteicās tieši un nepārprotami. "Manuprāt, attēlā redzamie cilvēki ir idioti. Viņi iet pa trasi, lai gan varētu iet gar to," dusmas neslēpa Dālkvista. 

Viņai piekrita arī pasaules čempione un olimpiskās bronzas medaļniece Frīda Karlsone un sprintere Lina Svāna, kuras nespēj pieņemt slēpošanas trašu izbradāšanu.

"Nav labākas sajūtas, kā slēpot pa tikko izveidotu un neskartu slēpošanas trasi. Tā ir brīvības sajūta. Ja trase tiek sabojāta, tas ir kā mūziķim nesakarīgi raustīt instrumenta stīgas, un līdz ar to visa jautrība pazūd," norādīja Svāna. 

Karlsone pauda, ka, cilvēkiem kuri vēlas pastaigāties svaigā gaisā, ir jāizvēlas citi maršruti, lai nebojātu prieku slēpotājiem. 

"Slēpošanas trases nav paredzētas pastaigām," sacīja Karlsone. 

Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu