Treneris Švēde: Banki vienmēr bijusi fantastiska pieeja iesaistīt maksimāli daudz vietējo treneru

Uldis Švēde
Uldis Švēde Foto: Edijs Pālens/LETA

Jebkuru no Latvijas basketbola izlases pretiniecēm Parīzes olimpisko spēļu kvalifikācijas turnīrā nevar nenovērtēt, atzina šovasar valstsvienībā strādājušais treneris Uldis Švēde.

Latvijas vīriešu basketbola izlases pretinieki Parīzes olimpisko spēļu kvalifikācijas turnīrā Rīgā būs Gruzijas un Filipīnu izlases apakšgrupā, kā arī turnīra turpinājumā iespējama tikšanās pat ar divām no otras grupas izlasēm - Brazīliju, Melnkalni vai Kamerūnu.

"Gruzijai būs citādāka motivācija, nekā šovasar aizvadītajā pārbaudes spēlē Rīgā. Komanda, iespējams, būs labāk saspēlējusies, taču domāju, ka mūsu treneru korpuss spēs atrast pareizo aizsardzību un neitralizēt līderus. Jebkuru no komandām nevar nenovērtēt," izlozes rezultātus komentēja Švēde.

No otras grupas izlasēm Latvija šovasar Pasaules kausa finālturnīrā spēlēja pret Brazīliju, kas var būt latviešu pretiniece olimpiskās kvalifikācijas pusfinālā vai finālā. Švēde, kurš finālturnīrā pildīja video trenera pienākumus, atzina, ka kādas no iestrādēm pret brazīliešiem var noderēt arī olimpiskajā kvalifikācijā.

"Vadošie spēlētāji tāpat viņiem būs Jagu Santuss un Brunu Kabuklu, caur kuriem, iespējams, būs visa spēle. Droši vien kādas nianses un taktiku treneri pamainīs," teica Švēde.

Treneris arī atzīmēja, ka neatkarīgi no tobrīd pieejamajiem basketbolistiem, spēlētāji cīnīsies par uzvaru katrā mačā.

"Galvenais, lai spēlētāji būtu uz viena viļņa ar treneri, ir disciplīna gan uzbrukumā, gan aizsardzībā. Iespējams, atgriežoties Jānim Strēlniekam un Rihardam Lomažam, saspēle būs citādāka, taču treneri atradīs pareizos vārdus," stāstīja Švēde.

Tāpat "Ogres" komandas galvenais treneris Švēde atklāja, ka nākamvasar olimpiskajā kvalifikācijā nestrādās izlasē, bet labprāt palīdzētu jaunajiem basketbolistiem.

"Lukam Banki vienmēr bijusi fantastiska pieeja iesaistīt maksimāli daudz vietējo treneru. Diemžēl nākamajā kvalifikācijā nebūšu ar izlasi. Kā būs tālāk? To jau laiks rādīs. Esmu pateicīgs Banki un Latvijas Basketbola savienībai par doto iespēju, jo iegūtās zināšanas varu izmantot savā darbā," stāstīja Švēde.

2. jūlijā turnīrā Rīgā Latvija tiksies ar Gruziju un Brazīlija ar Melnkalni, dienu vēlāk Latvija spēlēs ar Filipīnām un Melnkalne ar Kamerūnu, bet 4. jūlijā tiksies Filipīnas ar Gruziju un Kamerūna ar Brazīliju.

6. jūlijā norisināsies pusfināli, kuros grupās pirmo vietu ieņēmušās komandas tiksies ar otras grupas otro vietu īpašniecēm, bet 7. jūlijā - izšķirošā spēle par olimpisko ceļazīmi.

Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu