U-20 izlases ģenerālmenedžeris: Junioru čempionātā mūsu mērķis viennozīmīgi ir ceturtdaļfināls

CopyDraugiem X Whatsapp
Rūdolfs Kalvītis
Rūdolfs Kalvītis Foto: Romāns Kokšarovs

Gadu mijā Gēteborgā gaidāmajā pasaules junioru čempionātā hokejā līderu lomas uzbrukumā būs jāuzņemas Danam Ločmelim un Sandim Vilmanim, intervijā Latvijas Hokeja federācijai (LHF) uzsvēra valstsvienības menedžeris Rūdolfs Kalvītis.

Novembra izlašu logā Arta Ābola vadītā U-20 izlase piedalījās turnīrā ar Polijas, Lietuvas un Igaunijas pieaugušo valstsvienībām, ierindojoties otrajā vietā.

"Šajās spēlēs parādījām cienījamu sniegumu, uzvarot gan Lietuvas, gan Igaunijas izlases. Savukārt pret elites divīzijas komandu - Poliju, parādījām raksturu, taču piekāpāmies. Šī pārbaude bija noderīga, lai mēs varētu izvērtēt situāciju ar Eiropā spēlējošajiem hokejistiem," LHF citē Kalvīša stāstīto.

Ņemot vērā to, ka Latvijas U-20 junioru izlasei no Ziemeļamerikas pievienosies 15 hokejisti, novembrī spēlētājiem bija jāparāda sevi augstākajā līmenī, lai nopelnītu vietu nometnē un turpinātu cīņu par vietu sastāvā, skaidroja Kalvītis.

Latvijas U-20 valstsvienība treniņnometni sāks 11. decembrī. Šajā laikā plānots aizvadīt arī savstarpējo pārbaudes spēli. Savukārt 18. decembrī Latvijas izlase dosies uz Zviedriju, kur jau 19. decembrī paredzēta pārbaudes spēle ar Čehijas vienaudžiem un 21. decembrī pret Norvēģijas U-20 izlasi.

"Pasaules junioru čempionātam būs atļauts pieteikt 20 laukuma spēlētājus un trīs vārtsargus," atklāja izlases ģenerālmenedžeris. "Turnīra noteikumi paredz, ka savainotu spēlētāju, kuram trauma neatļauj vairāk piedalīties sacensībās, drīkst aizstāt un pieteikt jaunu hokejistu. Latvijas U-20 junioru izlases sastāvs tiks noteikts čempionāta direktorātā 25. decembrī - dienu pirms turnīra sākuma."

2022. gada augustā Latvijas junioru izlase pirmo reizi vēsturē sasniedza pasaules čempionāta ceturtdaļfinālu un kopvērtējumā izcīnīja septīto vietu. Iepriekšējā pasaules čempionātā Helifeksā un Monktonā Latvijas U-20 izlase par izdzīvošanu spēlēja pret Austriju.

"Ja vēlamies šajā turnīrā sasniegt mūsu mērķus un cīnīties par labāko astotnieku, tad nozīmīgākais mums ir pašaizliedzīga spēle gan aizsardzībā, gan uzbrukumā. Par sastāva dziļumu uzbrukumā ir laba priekšnojauta," secināja Kalvītis.

Viņaprāt, uzbrukuma kodols ir pietiekami meistarīgs, lai varētu gaidīt rezultatīvu spēli. "Līderu lomas būs jāuzņemas Danam Ločmelim un Sandim Vilmanim, kuriem šis būs jau ceturtais junioru čempionāts. Sagaidām arī līderu cienīgu spēli no Rainera Rullera, Rodžera Bukarta, Emīla Veckaktiņa, Dāvja Borozinska un Ērika Mateiko, kurš demonstrē labu un rezultatīvu sniegumu Kvebekas junioru hokeja līgā (QMJHL)," stāstīja Kalvītis.

Viņš arī uzteica Latvijas junioru izlases potenciālo vārtsargu līniju - Deivu Rolovu, Akselu Ozolu un Linardu Feldbergu, kuri aizvada labas sezonas savos klubos.

"Rolovs ir viens no Ziemeļamerikas hokeja līgas (NAHL) labākajiem vārtsargiem, Ozols turpina sevi apliecināt QMJHL, kur ir piedalījies 17 no 25 spēlēm, bet Feldbergs labi nospēlēja Sosnovecas turnīrā, kur noturēja mūs spēlē grūtos brīžos. Linards turpina veiksmīgi darboties Hokeja skolas "Rīga" sastāvā. Būs interesanti apskatīties konkurenci šajā līnijā," uzsvēra Kalvītis.

No aizsargiem Kalvītis izcēla Pēteri Bulānu un Niku Feņenko, kuram šis jau būs ceturtais junioru čempionāts. "Viņiem jābūt mūsu aizsardzības balstiem, kā arī līderiem uz ledus un ārpus tā. Abi aizsargi spēlē daudz minūtes savos klubos un pārstāv Kvebekas junioru līgas tabulas augšgala komandas. No šiem aizsargiem būs arī atkarīgs, cik spējīgs būs mūsu vairākums. Gribētos ticēt, ka viņi spēs ar to tikt galā," stāstīja Kalvītis.

Ģenerālmenedžeris arī pauda cerību, ka visi minētie spēlētāji savu veiksmīgo sniegumu klubos pārnesīs arī uz pasaules čempionātu un spēs uzņemties līderu lomas.

"Tomēr ir jāsaprot, ka, lai izcīnītu uzvaras, ir nepieciešami visa komanda. Mūsu mērķis viennozīmīgi ir ceturtdaļfināls. Ja spēsim to sasniegt, tālāk jau viss ir iespējams," uzsvēra Kalvītis.

Latvijas U-20 hokeja izlases pretinieces pasaules čempionāta A apakšgrupā būs Kanāda, Zviedrija, Somija un Vācija. Četras labākās komandas iekļūs ceturtdaļfinālā, bet piektā vietā esošā komanda spēlēs par palikšanu elitē - šogad noteikumi paredz aizvadīt vienu spēli par izdzīvošanu.

Šogad pasaules čempionātā varēs piedalīties 2004. gada dzimušie un jaunāki spēlētāji.

Darbā ar U-20 hokeja izlasi Ābolam šajā sezonā asistēs Kārlis Zirnis, Artūrs Āboliņš un Edgars Masaļskis.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu