Džokovičs sakašķējies ar dopinga kontrolieriem

TVNET Sports
CopyDraugiem X Whatsapp
Novaks Džokovičs
Novaks Džokovičs Foto: AFP/SCANPIX

ATP ranga līderis serbs Novaks Džokovičs Deivisa kausa izcīņas ceturtdaļfināla laikā atteicies veikt dopinga pārbaudes. Tagad ITIA, organizācija, kas cīnās par tīru tenisu, apstiprinājusi, ka Serbijas tenisa zvaigzne pret dopinga pārbaužu veicējiem izturējies agresīvi.

Tieši pirms spēles ar britu Kemeronu Noriju (ATP 18.) Džokovičs tika informēts, ka viņam būs jāveic dopinga pārbaude. Spēlētājam bija tiesības izlemt, vai viņš vēlas nodot analīzes pirms vai pēc spēles. 

Džokovičs izvēlējies otro variantu. Līdz ar to sanācis ciest dopinga kontrolierim, kurš tenisa zvaigzni neizlaidis no acīm un sekojis ik uz soļa. 

"Ar mani kaut kas tāds notiek pirmo reizi. Nešķiet loģiski (dopinga pārbaude pirms mača - red.), ja esmu pieejams arī pēc spēles. Man deva pusotru stundu laika. Man ir pirmsspēles rutīna, un man tajā brīdī nav jādomā par asins vai urīna nodošanu," Serbijas medijiem sacīja 36 gadus vecais Džokovičs.

Pēc viņa paša teiktā, viņam ar dopinga kontrolieri izcēlies strīds.

"Es ar viņu sastrīdējos, jo manā 20 gadu ilgajā karjerā tā nekad nav noticis. Viņš sēdēja stūrī un man sekoja stundām ilgi. Tas bija nežēlīgi. Es vienmēr esmu iestājies par dopinga pārbaudēm, bet ne pirms mačiem. Man nav ko slēpt, bet noteiktiem ierobežojumiem ir jābūt," viņš piebilda.

Serbijas izlase apstājās Deivisa kausa pusfinālā. 

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu