Video Šmitam teicams sniegums "Žalgiris" uzvarā Milānā

CopyDraugiem X Whatsapp
Latvijas basketbolists Rolands Šmits
Latvijas basketbolists Rolands Šmits Foto: BC Zalgiris Kaunas/Twitter

Latvijas basketbolists Rolands Šmits ceturtdien realizēja četrus tālmetienus un guva 16 punktus ULEB Eirolīgas 11. kārtas spēlē un kopā ar Kauņas "Žalgiris" komandu svinēja uzvaru.

Lietuvas klubs viesos ar rezultātu 83:70 (18:19, 23:12, 18:21, 24:18) uzvarēja Milānas "EA7 Emporio Armani".

Šmits šajā cīņā spēlēja 22 minūtes un 11 sekundes, grozā raidīja četrus no pieciem tālmetieniem un divus no sešiem divpunktu metieniem, izcīnīja divas atlēkušās bumbas, pārtvēra divas bumbas, pieļāva vienu kļūdu, četrreiz pārkāpa noteikumus, izprovocēja vienu piezīmi un iekrāja deviņus efektivitātes koeficienta punktus.

Kauņas komandā Edgars Ulanovs izcēlās ar 20 punktiem, sešām atlēkušajām bumbām un piecām rezultatīvām piespēlēm, bet 19 punktus guva Kīnens Evanss, kurš tāpat kā Šmits realizēja četrus tālmetienus.

Milāniešiem 21 punkts bija Ševonam Šīldsam, 14 punktus guva Nikola Mirotičs, bet 11 punkti bija Devonam Holam

"Žalgiris" ar piecām uzvarām 11 spēlēs ieņem 12.vietu, bet Milānas komanda ar četriem panākumiem ir 15. pozīcijā.

Turpretī zaudējumu piedzīvoja Latvijas izlases galvenā trenera Lukas Banki vadītā Boloņas "Virtus", kas viesos ar rezultātu 76:90 (28:20, 18:24, 20:26, 10:20) atzina Minhenes "Bayern" pārākumu.

Boloņiešiem 22 punktus guva Marko Belinelli, 15 pievienoja Tornike Šengelija, bet desmit punkti un astoņas atlēkušās bumbas bija Braientam Danstonam. Bavāriešiem ar 24 punktiem un 13 atlēkušajām bumbām izcēlās Serdže Ibaka.

"Virtus" ar septiņām uzvarām 11 spēlēs ir ceturtā, bet "Bayern" ar bilanci 5-6 atrodas 13. pozīcijā.

ULEB Eirolīgā 18 komandas aizvada divu apļu turnīru, labākajām sešām iekļūstot izslēgšanas turnīrā, bet septītās līdz desmitās vietas ieguvējas cīnīsies "play-in" kārtā. Finālčetrinieka turnīrs šosezon norisināsies Berlīnē.

Iepriekšējā sezonā 11. reizi par Eiropas prestižākā klubu turnīra uzvarētājiem kļuva Madrides "Real" basketbolisti, kuri finālspēlē Kauņā ar rezultātu 79:78 uzvarēja Pirejas "Olympiakos".

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu