Latvijas nacionālā futbola komanda šajā kalendārajā gadā aizvadīja 10 spēles. Uzvarēto–zaudēto spēļu bilance ir gaužām bēdīga – viena uzvara, pārējie zaudējumi. Rezultāti ir skumji, kas futbola sabiedrībā raisījis plašas diskusijas par galvenā trenera Daiņa Kazakeviča atbilstību ieņemamajam amatam. Zaudē komanda, zaudē arī treneris. Kas par to sakāms Latvijas Futbola federācijas (LFF) prezidentam Vadimam Ļašenko?

2024. gada Eiropas čempionāta kvalifikācijas ciklā Latvijas izlase astoņās spēlēs guva tikai vienu uzvaru. Kaislīgāko atbalstītāju (H sektors pirmajā puslaikā atstāja "Skonto" stadiona tribīnes) protests, iespējams, komandai deva papildu motivāciju, izdevās ar 2:0, teju pusi spēles aizvadot mazākumā, pieveikt Armēniju. Tie arī bija vienīgie trīs punkti D grupas kopvērtējumā, un pēdējā vieta turnīra tabulā.

Iesisto/ielaisto vārtu attiecība ciklā bija 5:19, kas, maigi izsakoties, arī ir pieticīgs rādītājs.

Ņemot vērā iepriekš minēto, rodas jautājums par Kazakeviča turpmāko būšanu pie izlases stūres. Viņam vēl ir spēkā līgumsaistības līdz 2024. gada beigām.

"Trīs punkti tabulā ir maz. Mums gribētos vairāk, tāpēc rezultātu vērtēju kā neapmierinošu. Bija divi zaudējumi ar graujošiem rezultātiem Horvātijā un Turcijā. Bija arī dažas labas spēles, kurās nespējām iegūt punktus, ielaižot vārtus pašā mača izskaņā, kā, piemēram, ar turkiem Rīgā un armēņiem izbraukumā. Uzvara pret Armēniju Rīgā bija skaista un emocionāla, taču ar to ir par maz, lai mēs būtu apmierināti ar aizvadīto ciklu," TVNET norādīja Ļašenko. "Saprotams, ka pēdējais cikls nebija solis uz priekšu...

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp