Noskaties "Penguins" vārtsargs atvaira 39 metienus, sekmē uzvaru un pats gūst vārtus

CopyDraugiem X Whatsapp
Tristens Džarijs
Tristens Džarijs Foto: Reuters/ScanPix

Pitsburgas "Penguins" vārtsargs Tristens Džarijs ceturtdien Tampā guva vārtus un atvairīja 39 metienus komandas uzvarā Nacionālās hokeja līgas (NHL) spēlē.

"Penguins" viesos ar 4:2 (0:2, 2:0, 2:0) pieveica Tampabejas "Lightning".

Džarijs guva vārtus 68 sekundes pirms mača beigām, kad mājinieki, cenšoties atspēlēties, bija nomainījuši vārtsargu pret laukuma spēlētāju.

2018. gada novembrī Džarijs guva vārtus arī Amerikas Hokeja līgas (AHL) kluba Vilksbāres/Skrentonas "Penguins" labā.

Viņš ceturtdien tika galā ar 95,1% mājinieku metienu.

Pēdējais vārtsargs, kurš NHL spēlē bija guvis vārtus, ir Bostonas "Bruins" vārtuvīrs Līnuss Ulmarks, kurš šā gada 25. februārī izcēlās "lāču" uzvarā ar 3:1 pār Vankūveras "Canucks".

Džarijs kļuva par 14. vārtsargu, kuram izdevies iemest vārtus NHL. Pirmais to 1979. gadā paveica Ņujorkas "Islanders" vārtsargs Billijs Smits, bet labākais vārtu guvējs ar trim "goliem" līgas vēsturē ir Ņūdžersijas "Devils" bijušais vārtsargs Martins Brodērs, kurš šādā veidā iemeta trīs ripas pretinieku vārtos.

Pārējos vārtus uzvarētāju labā guva Sidnijs Krosbijs, Drū O'Konors un Džefs Kārter, bet mājinieku rindās - Stīvs Stemkoss un Teners Žano, divas rezultatīvas piespēles sakrājot Ņikitam Kučerovam.

Citā spēlē Anaheimas "Ducks" mājās ar 4:5 (2:4, 0:0, 2:1)

piekāpās Vašingtonas "Capitals", kam trīs vārtus savā 700. spēlē līgā guva Toms Vilsons, bet divas rezultatīvas piespēles uzvarētāju rindās tika Aleksandram Ovečkinam, kurš karjerā gūto punktu skaitu palielināja līdz 1499.

Savukārt "pīļu" vārtos Žans Sebastjans Žigērs aizvadīja 447. spēli līgā, atkārtojot kluba rekordu.

"Hat-trick" ceturtdien guva arī Mičs Mārners, trešos vārtus gūstot pēcspēles metienu sērijā, Toronto "Maple Leafs" mājās pieveicot Sietlas "Kraken" ar 4:3 (1:0, 2:1, 0:2, 0:0, 2:0), un Konors Dūers Minesotas "Wild" panākumā izbraukuma spēlē ar Nešvilas "Predators" - 6:1 (3:0, 2:0, 1:1), pirmoreiz līgā gūstot trīs vārtus vienā spēlē.

Vēl vienā spēlē Vinipegas "Jets" mājās ar 1:3 (1:0, 0:0, 0:3) zaudēja Edmontonas "Oilers", kam tā bija ceturtā uzvara pēc kārtas.

Mājiniekiem nelīdzēja arī Konora Helebika atvairītie 36 metieni, bet viesiem divus (1+1) rezultativitātes punktus sakrāja Raiens Maklauds, kurš 20 sekundes pirms mača beigām raidīja ripu tukšos vārtos.

Rietumu konferencē gan "Oilers" ar 19 punktiem 22 spēlēs joprojām ieņem tikai 12. vietu 16 komandu konkurencē, kamēr "Jets" ar 26 punktiem 22 spēlēs ir sestā.

Ceturtdien Latvijas uzbrucēja Teodora Bļugera pārstāvētā Vankūveras "Canucks" savā laukumā atzina Vegasas "Golden Knights" pārākumu ar 1:4 (0:2, 0:1, 1:1).

Bļugers 16 minūtēs un 33 sekundēs laukumā izpildīja vienu spēka paņēmienu, uzvarēja sešos no 16 iemetieniem un spēli pabeidza ar +/- rādītāju -1.

Vienīgos vārtus mājinieku labā, kad viesi jau bija iemetuši četras ripas, guva Andrejs Kuzmenko, bet vārtos Tečers Demko atvairīja 40 metienus.

Viesiem trīs (1+2) rezultativitātes punktus sakrāja Džeks Aikels, pa diviem - Ivans Barbašovs (1+1) un aizsargs Alekss Pjetrandželo (0+2), bet vārtos spēli uzsākušais Edins Hils tika galā ar visiem 16 metieniem, taču pēc otrā perioda pameta spēli ar "ķermeņa apakšdaļas savainojumu", bet viņu nomainījušais Logans Tompsons atvairīja piecus no sešiem metieniem.

Nākamo spēli Bļugera pārstāvētā komanda aizvadīs sestdien izbraukumā ar Kalgari "Flames".

Ar 31 punktu 24 spēlēs "Canucks" Rietumu konferencē ieņem trešo vietu, bet "Golden Knights" ar 34 punktiem 24 spēlēs ir līgas līdere.

Nespēlējot aizsargam Uvim Balinskim, Floridas "Panthers" viesos ar 5:1 (0:0, 1:0, 4:1) uzvarēja Monreālas "Canadiens" komandu.

Uzvarētāju rindās Aleksandrs Barkovs, Evans Rodrigess un Kārters Verheigs sakrāja pa diviem (1+1) rezultativitātes punktiem, bet vārtos Sergejs Bobrovskis atvairīja 21 metienu.

"Panterām" tā bija sestā uzvara novembrī, atkārtojot komandas rekordu mēneša laikā gūtajās uzvarās viesos.

Barkovs guva savus 250. vārtus NHL, kļūstot par sesto Somijā dzimušo spēlētāju, kurš NHL sasniedzis šo atzīmi, pievienojoties Tēmu Selannem (684), Jari Kurri (601), Tomasam Sandstrēmam (394), Olli Jokinenam (321) un Saku Koivu ( 255).

Savukārt aizsargs Olivers Ēkmans-Lāšons viesu labā guva savus piektos vārtus novembrī. Vairāk komandas vēsturē no aizsargiem spējis vien cits zviedrs Gustavs Fošlings, kurš pagājušā gada aprīlī septiņas rezes pārspēja pretinieku vārtsargus.

Sestdien "Panthers" savā laukumā tiksies ar Ņujorkas "Islanders".

"Panthers" ar 30 punktiem 23 spēlēs ieņem trešo vietu Austrumu konferencē.

Savukārt uzbrucējs Zemgus Girgensons ceturtdien traumas dēļ nespēlēja, viņa pārstāvētajai Bufalo "Sabres" viesos ar rezultātu 4:6 (1:3, 2:2, 1:1) zaudējot Sentluisas "Blues" vienībai.

"Zobenu" rindās pa diviem rezultativitātes punktiem sakrāja Zeks Bensons, Peitons Krebss, aizsargs Rasmuss Dālins (visiem - 0+2) un Dilans Kazenss (0+2).

Uzvarētājiem ar trim (2+1) rezultativitātes punktiem izcēlās Breidens Šenns, kura kontā arī uzvaras vārti, bet divus vārtus guva Džeiks Neiborss.

Džordans Biningtons uzvarētāju vārtos atvairīja 42 metienus.

Nākamo maču Bufalo hokejisti aizvadīs sestdien izbraukumā ar Karolīnas "Hurricanes".

"Sabres" ar 22 punktiem 23 spēlēs ieņem 13. vietu Austrumu konferencē.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu