Aizsargs Zadorovs maiņas darījuma rezultātā nonācis Bļugera pārstāvētajā "Canucks"

CopyDraugiem X Whatsapp
Foto: Reuters/ScanPix

Aizsargs Ņikita Zadorovs no Kalgari "Flames" ir aizmainīts uz citu Nacionālās hokeja līgas (NHL) klubu - Latvijas uzbrucēja Teodora Bļugera pārstāvēto Vankūveras "Canucks", piektdien paziņoja NHL.

1,97 metrus garais un 107 kilogramus smagais Zadorovs šosezon 21 spēlē ir sakrājis sešus (1+5) rezultativitātes punktus, 23 soda minūtes un +/- rādītāju -6.

Pēc sezonas Zadorovs var kļūt par neierobežotu brīvo aģentu.

Kalgari klubs pretī saņēma trešās kārtas izvēli 2026. gada NHL draftā un piektās kārtas izvēli 2024. gada NHL draftā, ko "Canucks" sākotnēji iegādājās no Čikāgas "Blackhawks".

28 gadus vecais aizsargs, kurš šosezon vidēji spēlē uz ledus ir pavadījis 18 minūtes un 24 sekundes, iepriekšējā sezonā 82 spēlēs sakrāja 21 rezultativitātes punktu (14 vārti un septiņas rezultatīvas piespēles).

"Viņš ir liels puisis, prot labi slidot un ir ar labu metienu," saka "Canucks" treneris Riks Tokets, piebilstot, ka komandai vajadzīgi spēlētāji, lai atslogotu tos hokejistus, kuri laukumā pavada ilgas minūtes.

Paredzams, ka "Canucks" vēl 4-6 nedēļas būs bez aizsarga Kārsona Susī, kuram ir ķermeņa lejasdaļas savainojums.

Maiņa notika divas dienas pēc tam, kad Vankūveras vienība atbrīvoja finanses algām, aizmainot uzbrucēju Antonī Boviljē uz Čikāgas "Blackhawks".

Nākamajā spēlē sestdien "Canucks" viesosies pie "Flames".

2013. gadā Bufalo "Sabres" hokejistu NHL draftā izvēlējās pirmajā kārtā ar 16. numuru.

Zadorovs 588 pamatturnīra spēlēs "Sabres", Kolorādo "Avalanche", "Blackhawks" un "Flames" sastāvā ir sakrājis 132 punktus (42 vārti un 90 piespēles). 45 Stenlija kausa spēlēs viņa kontā ir 11 punkti (četri vārti un septiņas rezultatīvas piespēles).

"Canucks" ar 31 punktu 24 spēlēs Rietumu konferencē ieņem trešo vietu, bet "Flames" ar 23 punktiem 23 spēlēs ir devītā.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu