Buliņa un Bendika sprintā izcīna punktus; Žanmono svin pirmo uzvaru karjerā

CopyDraugiem X Whatsapp
Sanita Buliņa
Sanita Buliņa Foto: dpa/scanpix

Latvijas biatlonistes Sanita Buliņa un Baiba Bendika piektdien Zviedrijā Pasaules kausa biatlonā pirmajā posmā 7,5 kilometru sprintā izcīnīja attiecīgi 33. un 36. vietu, izcīnot punktus un kvalificējoties iedzīšanai, bet Annija Keita Sabule bija 90. pozīcijā, kamēr karjerā pirmo uzvaru svinēja francūziete Lu Žanmono.

Pagaidām nav zināms, vai Bendika, kura Pasaules kausa pirmajā posmā piedalās treniņu nolūkā, startēs svētdien gaidāmajā iedzīšanā.

Žanmono šāva nekļūdīgi, finišējot 21 minūtē un 4,1 sekundē, bet pirmajā trijniekā aiz viņas bija divas norvēģietes, kura katra mēroja pa soda aplim. Karulīne Ofigstada Knotena zaudēja 8,5 sekundes, bet Jūne Arnekleiva atpalika 17,6 sekundes.

Septiņas sekundes desmitdaļas pirmajam trijniekam zaudēja divus soda apļus slēpojusī vāciete Franciska Proisa, piektā bija viņas tautiete Vanesa Foigtam, bet pirmo sešinieku noslēdza Ingrīda Lanmarka Tandrevolla.

Buliņa šaušanā guļus neaizvēra divus mērķus, bet stāvus bija precīza un Žanmono finišā zaudēja vienu minūti un 43,6 sekundes. Bendika vispirms bija nekļūdīga, bet stāvus pieļāva vienu kļūdu, no Buliņas atpaliekot divas sekundes. Arī Sabule šaušanu stāvus atstāja ar vienu papildu soda apli, uzvarētājai zaudējot trīs minūtes un 47,5 sekundes.

Buliņai trasē bija 27. ātrākais solis, Bendikai bija 50. rezultāts, bet Sabulei - 97. laiks. Startēja 99 biatlonistes.

Sestdien sprinta sacensības būs vīriešiem, bet svētdien notiks iedzīšanas sacensības.

Šosezon Pasaules kausa seriālā būs deviņi posmi, kristāla globusus dalot marta vidū Kanādas trasē Kenmorā. Pasaules čempionāts no 7. līdz 18. februārim notiks Nove Mesto, bet Eiropas meistarsacīkstes no 21. līdz 28. janvārim - Slovākijas trasē Osrblī.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu