Sevastova Andorā atgriešanās turnīrā nepārvar ceturtdaļfinālu

CopyDraugiem X Whatsapp
Anastasija Sevastova
Anastasija Sevastova Foto: Evija Trifanova/LETA

Latvijas tenisiste Anastasija Sevastova piektdien Andoras "WTA 125" turnīrā, kas viņai ir atgriešanās sacensības profesionālajā tenisā, piedzīvoja neveiksmi ceturtdaļfinālā.

Sevastova, kura pasaules rangā neatrodas, cīņā par iekļūšanu pusfinālā ar 6-2, 6-7 (4:7), 4-6 zaudēja spānietei Marinai Basolsai-Riberai, kura WTA rangā ierindojas 145. pozīcijā un turnīrā saņēmusi sesto numuru.

Latvijas tenisiste sāka maču ar četriem uzvarētiem geimiem pēc kārtas, taču pēc tam zaudēja gan savas serves geimu, gan tam sekojošo (4-2). Sevastova atguva iniciatīvu un bija pārāka nākošajos divos geimos, nodrošinot uzvaru pirmajā setā ar 6-2.

Otrā seta ievadā Sevastova zaudēja serves geimu, bet pēc tam lauza pretinieces servi un izlīdzināja rezultātu. Turpinājumā abas tenisistes uzvarēja savas serves geimos un Basolsa-Ribera neļāva latvietei izvirzīties vadībā. Sevastova, otrā seta izskaņā izvirzoties vadībā ar 6-5, pretinieces serves geimā neizmantoja divas mačbumbas un rezultāts atkal kļuva neizšķirts 6-6.

Otrā seta taibreikā Latvijas tenisiste panāca 3:1, tomēr turpinājumā spāniete atspēlējās, pārņēma vadību ar 6:3. Sevastovai izdevās samazināt deficītu līdz diviem punktiem, taču nākamajā izspēlē pārāka bija Basolsa-Ribera, nokārtojot panākumu otrajā setā.

Noslēdzošajā setā, kad rezultāts bija 5-4 par labu spānietei, Sevastova zaudēja savas serves geimu un atzina pretinieces pārākumu visā mačā.

Par iekļūšanu ceturtdaļfinālā Sevastova tikusi pie 29 WTA ranga punktiem, kas ļaus atgriezties ranga devītajā simtā.

Latviete, aizvadot pirmo maču nepilnu divu gadu laikā, turnīra pirmās kārtas cīņā 6-7 (6:8), 6-2, 6-1 pārspēja Irenu Buriljo-Eskoriuelu no Spānijas (WTA 260.), bet otrās kārtas mačā ar rezultātu 6-7 (3:7), 6-1, 6-4 pārspēja turnīra ceturto raketi ukrainieti Dajanu Jastremsku (WTA 106.). Basolsa-Ribera vispirms ar 6-3, 7-5 uzveica citu Spānijas pārstāvi Nomu Nohu Akugui (WTA 178.), bet otrajā mačā ar 6-3, 6-2 bija pārāka pār neitrālo tenisisti Jekaterinu Reinholdu (WTA 479.).

Spāniete septembrī izcīnīja līdz šim savu lielāko titulu karjerā, uzvarot "WTA 125" sacensībās Ļubļanā. Tajā pašā mēnesī viņa rangā sasniedza rekordaugsto 110. pozīciju.

Savukārt 33 gadus vecā Sevastova pirms šī turnīra pēdējo spēli profesionālajā tenisā izvadīja pirms gandrīz diviem gadiem. Sacensībās Andorā viņa saņēma rīkotāju īpašo ielūgumu.

Latvijas tenisiste jau 2013. gadā traumu dēļ bija uz laiku pārtraukusi sportistes karjeru, taču atgriezās kortos 2015. gadā un sasniedza savu labāko rezultātu.

Karjeras laikā viņa ir izcīnījusi četrus WTA titulus - 2010. gadā Oeirašā, 2017. gadā Maljorkā, 2018. gadā Bukarestē un 2019. gadā Jūrmalā. Vēl četros turnīros 2016. un 2018. gadā liepājniece sasniedza finālus.

"Grand Slam" turnīros Sevastovas labākais sasniegums ir 2018.gada ASV atklātajā čempionātā sasniegtais pusfināls, iepriekšējos divus gadus spēlējot ceturtdaļfinālā. 2018.gadā Sevastova WTA rangā sasniedza rekordaugsto 11.vietu.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu