Latvija kopā ar Lietuvu rīkos 2026.gada Eiropas čempionātu telpu futbolā

TVNET/LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Foto: AFP/SCANPIX

Latvija kopā ar Lietuvu rīkos 2026.gada Eiropas čempionātu (EČ) telpu futbolā, sestdien nolemts Eiropas Futbola asociāciju savienības (UEFA) izpildkomitejas sēdē Hamburgā.

EČ finālturnīrs tiks rīkots "Arēnā Rīga" un Kauņas "Žalgiris" arēnā.

Tā būs pirmā reize, kad Latvijas Futbola federācija vai Lietuvas Futbola federācija rīko senioru UEFA izlašu finālturnīru. 2026.gada turnīrs, kas notiks no tā paša gada 18.janvāra līdz 8.februārim, būs otrais Futsal EURO kopš 2022.gada Nīderlandes turnīra pārejas no divpadsmit komandu turnīra uz 16 valstu finālturnīriem, kas notiek reizi četros gados.

Pirmo reizi Eiropas čempionātu rīkos divas valstis. Līdzšinējās 12 Eiropas meistarsacīkstēs turnīrs tika rīkots vienā valstī.

Pārējie 14 finālturnīra dalībnieki tiks noskaidroti kvalifikācijā, kas norisināsies no 2024.gada aprīļa līdz 2025.gada septembrim.

Pašreizējā Eiropas čempione ir Portugāle, kas uzvarēja 2022.gada čempionātā Nīderlandē.

Jau ziņots, ka 2022.gada decembrī Latvija pieteicās EČ finālturnīra rīkošanai, bet septembrī Latvijas pieteikumu papildināja Lietuva.

Turnīrs notiks "Arēnā Rīga", kur notika 2019.gada UEFA Eiropas U-19 čempionāts un 2022.gadā risinājās UEFA Čempionu līgas telpu futbolā finālturnīrs, un "Žalgirio Arena" Kauņā, kur 2021.gadā notika Starptautiskās Futbola federāciju asociācijas (FIFA) Pasaules kausa telpu futbolā finālturnīra mači.

Latvijas un Lietuvas pieteikuma konkurenti bija Beļģija kopā ar Franciju un Somija.

Finālturnīra norise paredzēta 2026.gada janvārī - februārī.

Eiropas čempionātā piedalās 16 labākās komandas.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu