Jūhanness Tingness Bē apber sevi ar kritiku un izsakās par jaunajiem noteikumiem

TVNET Sports
Jūhanness Tingness Bē
Jūhanness Tingness Bē Foto: EPA/Scanpix

Pēdējo gadu pasaules labākais biatlonists Jūhanness Tingness Bē no Norvēģijas nevairījās kritizēt sevi un izteicās arī par jaunajiem noteikumiem, kas ieviesti ar šo sezonu.

Pagājušajā nedēļā Estešundā (Zviedrija) tika aizvadīts pirmais Pasaules kausa izcīņas posms jaunajā sezonā. 

Iepriekšējā sezonā Bē bija teju vai nepārspējams. Viņš izcīnīja 19 uzvaras, un konkurentiem viņu apsteigt bija gandrīz neiespējami. 

Estešundā viņam 20 kilometru klasikā izdevās izcīnīt trešo vietu, bet sprintā un iedzīšanā tik labi vairs neklājās. 10 kilometru sprinta sacensībās Bē nācās samierināties ar 18. vietu, bet 12,5 km iedzīšanā norvēģis ierindojās 15. pozīcijā. 

Tiesa, kopā ar Norvēģijas komandu viņš uzvarēja stafetē un ieguva otro vietu jauktajā stafetē. 

No šīs sezonas biatlonisti vairs nevar izmantot fluora vasku, ar ko drīkstēja apstrādāt slēpes iepriekš. To lietoja arī Norvēģijas biatlonisti. Bē norāda, ka tieši šī noteikumu maiņa ir pamats viņa neveiksmīgajam startam, jo vairs nespēj tik ātri paslēpot.

"Domāju, ka atšķirība smērvielās ir diezgan liela. Iepriekš lidoju ar slēpēm, sevišķi nelietojot ķermeņa augšdaļas spēku, taču tagad vairs tā nav. Vienkārši esmu pārāk vājš. Man ir jāuzaudzē vairāk muskuļu," Norvēģijas sabiedriskais medijs NRK citē Bē teikto. 

Runājot par sprinta sacensībām, Bē, kurš veica trīs soda apļus, atzina, ka pat vēlējies padoties. "Gandrīz vai cerēju, ka dabūšu trīs sodus, lai nebūtu jācīnās līdz galam. Tas liecina par vāju mentalitāti. Ja tā domā, esi pelnījis sliktu rezultātu," viņš pauda.

Pasaules kausa kopvērtējuma līderis ar 177 punktiem ir vācietis Filips Navrats, 176 punktus sakrājis zviedrs Sebastians Samuelsons, kamēr norvēģim Tarjem Bē ir 140 punkti. Latvijas labākais biatlonists Andrejs Rastorgujevs ar 72 punktiem ierindojas 16. pozīcijā.

Šosezon Pasaules kausa seriālā būs deviņi posmi, kristāla globusus dalot marta vidū Kanādas trasē Kenmorā. Pasaules čempionāts no 7. līdz 18. februārim notiks Nove Mesto, bet Eiropas meistarsacīkstes no 21. līdz 28. janvārim - Slovākijas trasē Osrblī.

Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu