Oficiāli: Artūrs Kurucs piebiedrojas brālim Spānijas komandā UCAM

Papildināts
LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Latvijas basketbolists Artūrs Kurucs
Latvijas basketbolists Artūrs Kurucs Foto: FIBA.com

Latvijas basketbolists Artūrs Kurucs turpmāk spēlēs brāļa Rodiona Kuruca pārstāvētajā Spānijas virslīgas klubā Mursijas UCAM, otrdien paziņoja klubs.

(Papildināts viss teksts.)

A.Kuruca aģents Artūrs Kalnītis pirmdien vietnē "Twitter.com" paziņoja, ka basketbolists vairs nepārstāvēs Grieķijas virslīgas vienību Patras "Promitheas", bet Spānijas vietne "Encestando.es" ziņoja par A.Kuruca un UCAM sarunām.

"UCAM savā sastāvā iekļauj Artūru Kurucu," paziņoja klubs, piebilstot, ka FIBA Čempionu līgas spēlēs aizsargs ir realizējis 41,2% tālmetienu.

Klubs ziņo, ka Kurucs "komandai pievienosies ceturtdien", debitējot tās rindās svētdien.

Līgums ir noslēgts līdz 2025.gada jūnijam.

Šosezon Kurucs četrās Grieķijas čempionāta spēlēs vidēji mačā ir guvis 6,75 punktus, kā arī sakrājis 1,5 atlēkušās bumbas un vienu rezultatīvu piespēli.

Četrās FIBA Čempionu līgas spēlēs Kurucs vidēji mačā ir guvis 8,75 punktus, kā arī sakrājis 1,75 atlēkušās bumbas un vienu rezultatīvu piespēli.

Pirms tam Kurucs kopš 2015.gada pārstāvēja Spānijas klubu Vitorijas "Baskonia", kuras rindās aizvadīja 161 oficiālu spēli, kluba galvenajā komandā laukumā dodoties 91 ACB spēlē un 70 Eirolīgas spēlēs. Kopā ar "Baskonia" Kurucs 2020.gadā uzvarēja Spānijas čempionātā.

2019./2020.gada sezonā Kurucs atradās īrē "VEF Rīga" komandā, taču Covid-19 epidēmijas dēļ Latvijas-Igaunijas Basketbola līgas turnīrs palika nepabeigts, basketbolistam pievienojoties "Baskonia".

Vitorijas kluba rindās latviešu aizsargs ACB spēlēs vidēji mačā guva 4,4 punktus, kā arī sakrāja 1,4 rezultatīvas piespēles, 0,9 atlēkušās bumbas un 0,5 pārtvertas piespēles.

Latvijas izlasē basketbolists debitēja 2020.gadā, šogad palīdzot valstsvienībai izcīnīt piekto vietu Pasaules kausā.

"Promitheas" šosezon Grieķijas čempionātā ar septiņām uzvarām deviņās spēlēs ieņem trešo vietu, bet Čempionu līgā ar diviem panākumiem četrās spēlēs B grupā ieņem otro vietu četru komandu vidū.

UCAM šosezon ar astoņām uzvarām 12 spēlēs ieņem ceturto vietu ACB līgā, bet FIBA Čempionu līgā H grupā ar trim uzvarām četrās spēlēs ieņem otro vietu.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu