Norvēģijas izlases biatlonists: Man ir jāsaprot, kas notiek...

TVNET Sports
Sturla Holms Lēgreids
Sturla Holms Lēgreids Foto: AFP/SCANPIX

Viens no Norvēģijas biatlona izlases līderiem Sturla Holms Lēgreids, kurš iepriekšējā Pasaules kausa (PK) izcīņas sezonā kopvērtējumā ierindojās otrajā vietā, šo sezonu iesācis vāji, nespējot parādīt līdzvērtīgu sniegumu.

Pagājušajā nedēļā Estešundā (Zviedrija) tika aizvadīts pirmais Pasaules kausa izcīņas posms jaunajā sezonā.

Estešundā 20 kilometru klasikā Lēgreids pieļāva vienu kļūdu šaušanā un ierindojās 12. vietā, 10 km sprinta sacensībās ar vienu neaizvērtu mērķi norvēģim 20. vieta, bet 12,5 km iedzīšanā ar trīs kļūdām šautuvē 25. vieta. 

Lēgreids pagājušajā sezonā demonstrēja ļoti stabilu sniegumu. Viņš atzīst, ka ir noraizējies par savu fizisko kondīciju. 

Iepriekš pēdējo gadu pasaules labākais biatlonists Jūhanness Tingness Bē no Norvēģijas izteicās, ka viņa sniegumu ietekmējot jaunie noteikumi, kas šosezon slēpju apstrādei liedz izmantot fluora vasku. Tāpēc jāpielieto vairāk spēks. 

"Man ir jāsaprot, kas notiek. Nav patīkami būt tik tālu aiz citu mugurām. Šķiet, ka manas veselības problēmas ir nopietnākas, nekā biju domājis. Manas plaušas vairs nav tik spējīgas kā agrāk. Ja situācija Hohfilcenē neuzlabosies, iespējams, prātīgāk būtu ņemt garāku pauzi," norādīja Lēgreids Norvēģijas sabiedriskajam medijam NRK. 

Pasaules kausa izcīņas otrais posms no 8. līdz 10. decembrim risināsies Austrijā, Hohfilcenē. Tur paredzētas sprinta, iedzīšanas un stafetes sacensības. 

Pasaules kausa kopvērtējuma līderis ar 177 punktiem ir vācietis Filips Navrats, 176 punktus sakrājis zviedrs Sebastians Samuelsons, kamēr norvēģim Tarjem Bē ir 140 punkti. Latvijas labākais biatlonists Andrejs Rastorgujevs ar 72 punktiem ierindojas 16. pozīcijā.

Šosezon Pasaules kausa seriālā būs deviņi posmi, kristāla globusus dalot marta vidū Kanādas trasē Kenmorā. Pasaules čempionāts no 7. līdz 18. februārim notiks Nove Mesto, bet Eiropas meistarsacīkstes no 21. līdz 28. janvārim - Slovākijas trasē Osrblī.

Tēmas

Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu