Merzļikins: Kā teicu pagājušās sezonas beigās – es likšu sev ciest. Tā arī darīju

TVNET Sports
CopyDraugiem X Whatsapp
Elvis Merzļikins
Elvis Merzļikins Foto: Reuters/ScanPix

Latvijas vārtsargs Elvis Merzļikins sarunā ar Nacionālās hokeja līgas (NHL) kluba Kolumbusas "Blue Jackets" apskatnieku Džefu Svobodu dalījies pārdomās par savu noskaņojumu šosezon. Komanda arī šosezon ir starp līgas pastarītēm. 

2022./2023. gada NHL sezonu diezgan droši varēja nosaukt par sliktāko Merzļikina hokejista karjerā. 

Šajā sezonā latviešu vārtsargs ir uzrādījis krietni labāku statistiku - vidēji spēlē 3,04 ielaistas ripas un 91,1% atvairīto metienu. Tāpat viņa vārds ir izskanējis Edmontonas "Oilers" kontekstā. Merzļikins gan norāda, ka šogad ir spējis atgūties, jo nedomā par nākotni, bet vēl vairāk viņu nesatraucot pagātne.

"Es nedomāju par nākotni. Par pagātni man ir absolūti vienalga. Joprojām man ir vienalga, ko citi runā. Iepriekšējā sezonā tā bija mana galvenā problēma - es, iespējams, pietiekoši daudz nekoncentrējos un satraucos, ko apkārtējie par mani padomās," sacīja Merzļikins, piebilstot, ka tagad viņu interesē tikai hokejs un tuvinieku domas.

Šosezon Merzļikins atgriezies tuvāk sniegumam, kas 2019./2020. gada NHL sezonā ļāva viņam kļūt par vienu no lielākajiem pārsteigumiem. Hokejists gan teic, ka sevi neesot atklājis no jauna.

"Tas man nav nekas jauns. Tāds es esmu. Šāds ir mans hokejs. Šādi es spēlēju, un pagaidām spēlēju pareizi. Tā, kā es to vēlos. Šobrīd domāju tikai par nākamo dienu. Strādāju soli pa solim. Tikai sāku darīt savu darbu, un komandas biedri man palīdz," norādīja hokejists.

Svoboda raksta, ka šajā sezonā Merzļikins atšķiras ar savu mierīgo pieeju. Pats hokejists uzsver, ka šajā aspektā palīdzējis komandas vārtsargu treneris un ilggadējais NHL vārtu vīrs Nikolass Bakstroms.

"Viņš man ir ļoti atbilstošs treneris tieši no psiholoģiskās perspektīvas. Viņš saprot, kā es redzu apkārt notiekošo, vārtu guvumus, izspēles un visu pārējo. Viņš šajos aspektos ļoti daudz palīdz. Bet svarīgākais ir tas, ka man ir brīvība. Esmu relaksētāks. Zinu, par kurām epizodēm nejūtos labi, un tās varu ar viņu pārrunāt. Šķiet, ka šāda pieeja strādā," piebilda Merzļikins.

Nobeigumā vārtsargs izcēla vasarā ieguldīto darba apjomu šajā starpsezonā: "Neapstāšos. Aizvadītā sezona ir pagātnē, bet skaidrs, ka tas nebija skaisti. Kā jau teicu pagājušās sezonas beigās - es likšu sev ciest. Tā arī darīju."

Merzļikina uzlabotais sniegums gan nav nesis cerēto rezultātu NHL tabulā, jo "Blue Jackets" 20 punktiem 26 mačos ieņem priekšpēdējo vietu Austrumu konferencē.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu