Federācijas lūdz SOK atzīt agresorus par neitrāliem sportistiem dalībai Parīzes spēlēs (1)

CopyDraugiem X Whatsapp
Olimpiskie apļi
Olimpiskie apļi Foto: EPA/LETA

Starptautisko sporta veidu federāciju un nacionālo olimpisko komiteju pārstāvji, kā arī SOK Atlētu komisija otrdien aicināja atļaut Krievijas un Baltkrievijas sportistu dalību 2024. gada spēlēs Parīzē zem neitrāla karoga, teikts SOK paziņojumā pēc olimpiskā samita.

Samitā, kas noritēja aiz slēgtām durvīm, sportistu pārstāvji lūdza skaidrību šajā jautājumā, jo pilnā sparā norit olimpisko spēļu kvalifikācijas sacensības.

Kopš marta SOK nostāja ir tāda, ka lēmums tiks pieņemts "atbilstošā brīdī".

SOK šobrīd uzskata, ka individuālajos sporta veidos ir atļaujama krievu un baltkrievu sportistu līdzdalība, ja viņi nav saistīti ar militārajām un drošības struktūrām.

Tāpat spēkā paliek Krievijas Olimpiskās komitejas diskvalifikācija četru Ukrainas austrumu apgabalu pievienošanas dēļ.

Pēc Baltkrievijas atbalstīta Krievijas iebrukuma Ukrainā 2022. gada februārī abu valstu sportistiem tika liegta dalība Pekinas paralimpiskajās spēlēs, kā arī liela daļa starptautisko sporta organizāciju liedza krievu un baltkrievu sportistu līdzdalību starptautiskās sacensībās vai atļāva to, abu valstu sportistiem startējot zem neitrāla karoga.

Septembrī Starptautiskā Paralimpiskā komiteja (IPC) atļāva krievu un baltkrievu sportistiem startēt Parīzes paralimpiskajās spēlēs kā neitrālajiem sportistiem.

Komentāri (1)CopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu