Video "Blue Jackets" ar Merzļikinu vārtos izlaiž trīs vārtu pārsvaru un zaudē papildlaikā

TVNET/LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Latvijas hokeja vārtsargs Elvis Merzļikins
Latvijas hokeja vārtsargs Elvis Merzļikins Foto: Reuters/Scanpix

Latvijas vārtsargs Elvis Merzļikins otrdien atvairīja 35 pretinieku metienus Nacionālās hokeja līgas (NHL) spēlē, kurā \Kolumbusas "Blue Jackets" komanda piedzīvoja zaudējumu.

"Blue Jackets" mājās ar rezultātu 3:4 (1:0, 2:0, 0:3, 0:1) papildlaikā zaudēja Losandželosas "Kings" komandai.

Merzļikins tika galā ar 35 no 39 pretinieku metieniem, atvairot 89,7% raidījumu.

Kolumbusas labā vārtus guva krievs Kirils Marčenko, kā arī amerikāņi Džonijs Gudro un Metjū Olivjē, kuram šis ir pirmais trāpījums šosezon.

Pēc diviem nospēlētiem periodiem "Blue Jackets" bija 3:0 vadībā. Trešajā trešdaļā "Kings" sastāvā divus vārtus guva kanādietis Filips Dano, vienreiz precīzs bija Uzbekistānā dzimušais ASV hokejists Arturs Kaļijevs. 

Uzvaras vārtus viesu labā papildlaika 33.sekundē guva Drū Dautijs, palīdzot "Kings" izcīnīt desmito uzvaru izbraukuma mačos pēc kārtas, kas ir atkārtots NHL rekords. Kopš sezonas sākuma desmit panākumus līdz šim viesos bija guvusi tikai Bufalo "Sabres" 2006./2007.gada sezonā.

"Kings" vārtsargs amerikānis Fīnikss Koplijs atvairīja 26 no 29 metieniem (89,7%).

"Blue Jackets" ar 21 punktu 27 spēlēs ieņem pirmspēdējo jeb 15. vietu Austrumu konferencē.

"Kings" ar 33 punktiem 22 spēlēs ierindojas trešajā pozīcijā Rietumos.

Citā mačā savainojuma dēļ laukumā neizgāja Latvijas uzbrucējs Zemgus Girgensons, bet viņa pārstāvētā Bufalo "Sabres" komanda savā laukumā ar rezultātu 3:5 (0:2, 1:2, 2:1) piekāpās Detroitas "Red Wings" vienībai.

"Sabres" rindās vārtus guva Rasmuss Dalīns, Keisijs Mitelstads un Džefs Skiners, bet detroitiešu sastāvā divas reizes precīzi meta Dilans Larkins, bet pa reizei - Robijs Fabri, Morics Zaiders un Maikls Rasmusens.

"Sabres" ar 22 punktiem 25 spēlēs ieņem 14.vietu Austrumu konferencē, bet "Red Wings" ar ar 31 punktu 24 mačos ierindojas trešajā pozīcijā Austrumos.

Nākamās spēles gan "Sabres", gan "Blue Jackets" aizvadīs ceturtdien, kad viesos tiksies attiecīgi ar Bostonas "Bruins" un Ņujorkas "Islanders".

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu