Laipni lūgts, agresor, olimpiskajās spēlēs (12)

Gatis Kreceris
, TVNET Sports žurnālists
CopyDraugiem X Whatsapp
Foto: EPA/Scanpix

Jo tuvāk nāk 2024. gada olimpiskās spēles Parīzē, jo arvien pārliecinošāk kļūst skaidrs, ka vieta četrgades vērienīgākajā sporta forumā atradīsies arī agresorvalstīm - Krievijai un tās sabiedrotajai Baltkrievijai. Sporta jumtorganizācijas uz kara šausmām Ukrainā sāk pievērt acis: laipni lūgts, agresor, olimpiskajās spēlēs. 

SOK ieskatā krievu un baltkrievu sportistu dalība olimpiskajās spēlēs ir jāatļauj, ja agresorvalstu pārstāvji nav saistīti ar militārajām struktūrām un nav aktīvi Krievijas agresijas atbalstītāji.

SOK samita kopsavilkums rāda, ka krievi un baltkrievi, visticamāk, varēs piedalīties Parīzes spēlēs. Šobrīd viss par to liecina. Dokumenta pirmais punkts nosaukts par "Miera misiju". Tiek uzsvērts arī ANO punkts, uz kura pamata olimpiskajai kustībai vajadzētu vienot sabiedrību, nest mieru un veicināt toleranci. Dokumentā teikts, ka visi samita dalībnieki šai idejai piekrituši.

Novembrī ANO Ģenerālajai asamblejā Ņujorkā Krievija asi kritizēja olimpiskās kustības nostāju attiecībā uz ierobežojumiem sportistiem ar Krievijas vai Baltkrievijas pasēm. Kārtējo reizi tika piesaukta olimpiskā harta un Krievija sevi nostādīja upura lomā. Nekā jauna.

Kopš marta SOK nostāja ir tāda, ka lēmums tiks pieņemts "atbilstošā brīdī".

Jau kādu laiku pasaulē ir sarežģītā ģeopolitiskā situācija. Un sava vaina tiešā veidā jāuzņemas arī Krievijai, kas katru dienu liek ciest Ukrainai, bet agresors nejūtas vainīgs, visu vainu noveļot uz citiem, tikai ne sevi. Arī šai ziņā nekā jauna...

Komentāri (12)CopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu