Latvijas hokeja vārtsargs Elvis Merzļikins šosezon individuāli demonstrē labu sniegumu, taču Kolumbusas "Blue Jackets" kopumā spēlē slikti un patlaban ir viena no vājākajām komandām Nacionālajā hokeja līgā (NHL) līdzīgi kā iepriekšējā sezonā. Pēdējā laikā Ziemeļamerikas medijos izskanējušas runas, ka par latviešu ripu ķērāju interesējas Edmontonas "Oilers" komanda ar Konoru Makdeividu priekšgalā, kuru daudzi uzskata par šobrīd labāko hokejistu pasaulē. Vai "Oilers" izglābs Merzļikinu no Kolumbusas "purva"?

"Blue Jackets" iepriekšējās trīs sezonas nespēja kvalificēties "play-off" turnīram, turklāt pagājušajā pavasarī Kolumbusa regulāro čempionātu noslēdza pirmspēdējā jeb 31. pozīcijā. Arī individuāli Merzļikinam iepriekšējā sezona bija sliktākā karjerā.

Šīs sezonas sākums liek domāt, ka "Blue Jackets" arī šogad necīnīsies par vietu izslēgšanas spēļu turnīrā. Kolumbusa pēc 27 regulārā čempionāta spēlēm ir pēdējā vietā Metropolitēna divīzijā, kaut tā aizvadījusi par 2-5 mačiem vairāk nekā konkurentu vienības.