Izstrādās jaunu kārtību valsts budžeta līdzekļu piešķiršanai sporta organizācijām

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Saeimas sēde
Saeimas sēde Foto: Edijs Pālens/LETA

Saeima ceturtdien galīgajā lasījumā pieņēma grozījumus Sporta likumā, ar kuriem Ministru kabinetam deleģēts izstrādāt jaunu kārtību, kādā tiks piešķirti valsts budžeta līdzekļi vairākām sporta organizācijām, tajā skaitā, augstas klases sasniegumu sportam.

Veiktie grozījumi Sporta likumā virzīti 2024.gada budžeta likumprojektu pakotnē, ko šodien parlaments sācis skatīt galīgajā lasījumā.

MK noteikts minēto kārtību un nosacījumus, atbilstoši kuriem no nākamā gada tiks piešķirti līdzekļi Latvijā atzītajām sporta federācijām, Latvijas Olimpiskajai komitejai, Latvijas Sporta federāciju padomei un Latvijas Paralimpiskajai komitejai.

Nepieciešamību mainīt Sporta likuma redakciju Izglītības un zinātnes ministrija (IZM) pamato ar to, ka no 2024.gada 1.janvāra netiks atsevišķi izdalīta augstas klases sasniegumu sporta apakšprogramma.

Esošā valsts budžeta programma "Sports" ir sadalīta 11 apakšprogrammās, no kurām sešās apakšprogrammās paredzētie līdzekļi tiek novirzīti Sporta likumā noteiktā kārtībā atzītajām sporta federācijām, to apvienībām, kā arī citām sporta nevalstiskām organizācijām, tai skaitā Latvijas Sporta federāciju padomei, Latvijas Olimpiskajai komitejai un Latvijas Paralimpiskai komitejai, uzticot arī tālāku sadali sporta federācijām.

Vienlaikus valdība jau augustā atbalstīja IZM priekšlikumu ar 2024.gada 1.janvāri izveidot jaunu IZM budžeta programmas "Sports" apakšprogrammu "Dotācijas sporta organizāciju, programmu un pasākumu atbalstam", apvienojot IZM budžeta apakšprogrammas "Sporta federācijas un sporta pasākumi", "Dotācijas nacionālās nozīmes starptautisku sporta pasākumu organizēšanai Latvijā", "Dotācijas komandu sporta spēļu izlašu nodrošināšanai", "Augstas klases sasniegumu sports" un "Dotācija biedrībai "Latvijas Paralimpiskā komiteja" pielāgotā sporta attīstībai".

IZM vērtējumā, apakšprogrammas turpmāka realizācija caur IZM vai tās padotībā esošu iestādi būtu efektīvākais risinājums, kas ļautu nodrošināt efektīvu un caurspīdīgu valsts budžeta līdzekļu izlietojumu, izslēdzot dubultfinansējuma iespēju, samazinātu valsts budžeta līdzekļu administrēšanas izdevumus un veidotu priekšnosacījumus "viena organizācija - viens līgums" principa ieviešanai, izstrādājot kārtību, kādā to nodrošināt.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu