SOK atļauj Krievijas un Baltkrievijas sportistiem piedalīties Parīzes olimpiskajās spēlēs (9)

Kā neitrāliem atlētiem...
LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Krievijas karogs un olimpiskie riņķi
Krievijas karogs un olimpiskie riņķi Foto: Reuters/Scanpix

Starptautiskā Olimpiskā komiteja (SOK) piektdien atļāva Krievijas un Baltkrievijas sportistiem nākamā gada Parīzes olimpiskajās spēlēs piedalīties kā neitrāliem atlētiem.

Latvijas Olimpiskās komitejas (LOK) prezidents Jānis Buks, kurš vēl nebija iepazinies ar SOK lēmumu, sacīja, ka LOK nākamnedēļ sazināsies ar Baltijas, Ziemeļvalstu un Polijas partneriem, lai koordinētu savu rīcību. Svarīga būšot arī Ukrainas pozīcijā šajā jautājumā, norādīja Buks.

Šobrīd šādā statusā olimpiskajām spēlēm kvalificējušies 11 sportisti - astoņi no Krievijas un trīs no Baltkrievijas.

SOK priekšnosacījumi šādiem sportistiem ir tādi paši kā martā publicētajām rekomendācijām starptautiskajām sporta veidu federācijām un sacensību rīkotājiem. Tajās teikts, ka sportisti sacensībās var piedalīties tikai kā individuāli pārstāvji, nevis kā komandu dalībnieki.

Sportisti un apkalpojošais personāls, kas aktīvi atbalsta Krievijas karadarbību Ukrainā, nedrīkst piedalīties sacensībās. Tāpat startēt nedrīkst sportisti un sacensībās piedalīties apkalpojošā personāla pārstāvji, kuri ir Krievijas vai Baltkrievijas spēka struktūru darbinieki.

Sportistiem jāatbilst arī starptautisko federāciju antidopinga noteikumiem, kā arī šo valstu karogi, himnas un nacionālie simboli netiks demonstrēti sacensību laikā.

Komentāri (9)CopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu