Video Šmitam "double-double" zaudētā Eirolīgas spēlē

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Latvijas basketbolists Rolands Šmits
Latvijas basketbolists Rolands Šmits Foto: BC Zalgiris Kaunas/Twitter

Latvijas basketbolists Rolands Šmits piektdien ULEB Eirolīgas 13.kārtas mačā izcēlās ar 13 punktiem un 11 atlēkušajām bumbām, sakrājot "double-double", taču viņa pārstāvētā Kauņas "Žalgiris" piedzīvoja neveiksmi.

"Žalgiris" savā laukumā ar rezultātu 79:83 (19:23, 18:23, 22:11, 20:26) piekāpās "Monaco".

Mazāk nekā pusminūti līdz spēles beigām divus punktus no groza apakšas guva Šmits, samazinot mājinieku deficītu līdz trīs punktiem (75:78), taču atlikušajās sekundēs līdz pamatlaika beigām "Žalgiris" neizdevās panākt pretiniekus un tikt pie uzvaras.

Latvijas basketbolists kopā spēlēja 27 minūtes un 28 sekundes, kuru laikā grozā meta piecus no astoņiem divu punktu metieniem un vienu no diviem tālmetieniem. Viņš arī izcīnīja 11 atlēkušās bumbas, kas ir viņa personīgais rekords Eirolīgā cīņā zem groziem, nopelnīja četras piezīmes, izprovocēja četrus pretinieku sodus un noslēdza maču ar efektivitātes koeficientu 20.

Par Šmitu vairāk punktus mājinieku rindās guva tikai Tomass Dimša, kurš tika pie 14 punktiem, bet desmit punktus sakrāja Edgars Ulanovs un Kīnans Evanss, kura kontā arī septiņas rezultatīvas piespēles.

Viesu panākumu sekmēja Maiks Džeimss, kurš izcēlās ar 25 punktiem un astoņām atlēkušajām bumbām.

"Žalgiris" ar piecām uzvarām 13 spēlēs ieņem 14.vietu, bet "Monaco" ar bilanci 8-5 ierindojas ceturtajā pozīcijā.

Savukārt citā mačā Lukas Banki vadītā Boloņas "Virtus" mājās ar rezultātu 100:90 (28:29, 21:20, 29:23, 22:18) uzvarēja Telavivas "Maccabi".

Uzvarētāju rindās rezultatīvākais ar 27 punktiem un astoņām atlēkušajām bumbām bija Tornike Šengelija, kamēr Marko Belinelli pievienoja vēl 22 punktus. Telavivas komandā Lorenso Brauns izcēlās ar 26 punktiem, sešām bumbām zem groziem un piecām rezultatīvām piespēlēm, un vēl 20 punktus viesu labā guva Veids Bolvins.

Boloņas vienība ar deviņiem panākumiem 13 spēlēs ir trešajā vietā, bet "Maccabi" ar septiņām uzvarām ierindojas astotajā pozīcijā.

ULEB Eirolīgā 18 komandas aizvada divu apļu turnīru, labākajām sešām iekļūstot izslēgšanas turnīrā, bet septītās līdz desmitās vietas ieguvējas cīnīsies "play-in" kārtā. Finālčetrinieka turnīrs šosezon norisināsies Berlīnē.

Iepriekšējā sezonā 11.reizi par Eiropas prestižākā klubu turnīra uzvarētājiem kļuva Madrides "Real" basketbolisti, kuri finālspēlē Kauņā ar rezultātu 79:78 uzvarēja Pirejas "Olympiakos".

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu