Video Roberts Krūzbergs izcīna desmito vietu Pasaules kausa šorttrekā 1000 metru distancē

TVNET/LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Latvijas šorttrekists Roberts Krūzbergs.
Latvijas šorttrekists Roberts Krūzbergs. Foto: Edijs Pālens/LETA

Latvijas sportists Roberts Krūzbergs svētdien Pekinā Pasaules kausa šorttrekā trešajā posmā izcīnīja desmito vietu 1000 metru distancē, kamēr Reinis Bērziņš bija 14.vietā 500 metru otrajā distancē.

Svētdienas sacensības sākot no ceturtdaļfināla, Krūzbergs pēc kritiena finišēja piektais, taču tā kā Kazahstānas sportists viņu kavēja, latvietis tika iecelts pusfinālā.

Tajā Krūzbergs finišēja ceturtais, labākajiem diviem sportistiem, kas iekļuva A finālā, zaudējot pussekundi. Lai gan arī pusfinālā bija kontakta cīņa, neviens no šorttrekistiem sodus nesaņēma.

B finālā jeb cīņā par septīto vietu Krūzbergs lielāko daļu distances bija vadībā, tomēr pēdējos apļos atkāpās uz ceturto pozīciju, tādējādi sacensības noslēdzot desmitajā vietā.

Savukārt Bērziņš 500 metru otrās distances ceturtdaļfinālā savā slidojumā bija ceturtais, no iekļūšanas pusfinālā atpaliekot 0,161 sekundi.

Sestdien Bērziņš bija ceturtais 1500 metros, bet Krūzbergs ierindojās devītajā pozīcijā 500 metru pirmajā distancē.

Pirmie divi posmi norisinājās Monreālā, latviešiem labākos rezultātus uzrādot pirmajā no tiem. Bērziņš izcīnīja trešo vietu 1500 metros, bet Krūzbergs bija ceturtais 1000 metru otrajā distancē.

Iepriekšējā sezona Krūzbergam un Bērziņam bija labākā viņu karjerās, kā arī visu laiku veiksmīgākā Latvijas šorttreka vēsturē Pasaules kausa sacensībās.

Krūzbergs sezonas pirmajā Pasaules kausa posmā Monreālā uzvarēja 1000 metros un sagādāja Latvijai pirmo zelta godalgu šāda ranga sacensībās. Viņš šajā distancē aizvadītajā sezonā izcīnīja arī pārējo divu kalumu medaļas - vienu sudraba un divas bronzas godalgas. Savukārt Bērziņš izcīnīja divas bronzas medaļas 1500 metru sacensībās.

Sezonas kopvērtējumā Krūzbergs Pasaules kausa sacensībās bija trešais 1000 metru distancē un - astotais visu disciplīnu summā, bet Bērziņš 1500 metros bija ceturtais un summā ierindojās 13.pozīcijā.

Pasaules kausa sezona turpināsies decembrī ar posmu Seulā, bet noslēgsies februārī ar etapiem Drēzdenē un Gdaņskā. Pasaules čempionāts notiks martā Roterdamā, bet Eiropas meistarsacīkstes iecerētas janvārī Gdaņskā.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Tēmas

Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu