"Arsenal" zaudē Birmingemā, "Liverpool" kļūst par premjerlīgas līderi

TVNET/LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Foto: TIM KEETON/EPA

Londonas "Arsenal" sestdien piedzīvoja zaudējumu Anglijas futbola premjerlīgas 16.kārtas mačā, tādējādi par turnīra līderi kļuva uzvaru izcīnījusī "Liverpool".

"Arsenal" viesos ar rezultātu 0:1 (0:1) zaudēja savā laukumā lieliski spēlējošajai Birmingemas "Aston Villa", kas "Villa Park" stadionā uzvarējusi 15 mačos pēc kārtas.

Birmingemas futbolisti vienīgos vārtus guva spēles septītajā minūtē, kad pēc Leona Beilija atspēles Džons Makgins saņēma bumbu un pēc pagrieziena no apmēram deviņiem metriem sita to tīklā.

"Augam mentāli un ticam, ka varam būt stiprāki," uzsvēra "Aston Villa" galvenais treneris Unajs Emerijs, kurš savulaik vadīja "Arsenal" komandu. "Gribam būt labāko astoņniekā, taču neesam tādi vienīgie."

"Lielgabalnieku" galvenais treneris Mikels Arteta bija apmierināts ar komandas sniegumu izbraukumā Birmingemā, taču ne ar rezultātu. "Bijām pelnījuši uzvarēt, taču ir jāspēlē labāk soda laukumos. Šajā stadionā parādījām to, ko daudzas komandas nespēj," teica Arteta.

Liverpūlieši viesos ar rezultātu 2:1 (0:0) izrāva uzvaru pār Londonas "Crystal Palace".

Spēles 57.minūtē Žans Filips Mateta realizēja paša nopelnīto 11 metru soda sitienu un panāca 1:0 laukuma saimnieku labā. Cīņas 76.minūtē Mohameds Salāhs izdarīja sitienu no apmēram 11 metriem, bumbai rikošetā no pretinieku spēlētāja nonākot vārtos - 1:1.

Uzvaru viesiem nodrošināja Hārvijs Eliots, kurš kompensācijas laika pirmajā minūtē izpildīja nekļūdīgu sitienu no soda laukuma robežas.

Citā spēlē Mančestras "United" savā laukumā ar 0:3 (0:1) kapitulēja "Bournemouth" futbolistiem. Viesiem vārtus guva Dominiks Solanke, Filips Bilings un Markoss Senesi.

Savukārt svētdien Totenhemas "Hotspur" mājās ar 4:1 (2:0) uzvarēja Ņūkāslas "United", pārtraucot piecu neuzvarēto spēļu sēriju.

Pirmajā puslaikā mājinieku labā 2:0 panāca Destinija Udogie un Rišarlisona precīzie sitieni, kamēr otrā puslaika ievadā otros vārtus šajā mačā guva Rišarlisons, rezultātam kļūstot 3:0 par labu "Hotspur".

Piecas minūtes līdz pamatlaika beigām Honmiņs Sons precīzi izpildīja 11 metru soda sitienu. Kompensācijas laikā Ņūkāslas komandai izdevās gūt pirmos un vienīgos vārtus mačā, precīzam esot Žoelintonam.

Vēl pašreizējā čempione Mančestras "City" tika pie minimālas uzvaras pār Lūtonas "Town", svinot panākumu viesos ar 2:1 (0:1).

Pirmā puslaika beigās mājiniekus vadībā izvirzīja Elaidža Adebajo, taču "City" otrajā puslaikā guva divus vārtus trīs minūšu laikā, mājinieku vārtsargu pārspējot Bernardu Silvam un Džekam Grīlišam, un sagādāja Lūtonas vienībai trešo zaudējumu pēc kārtas.

Turnīra tabulā ar 37 punktiem līdere ir "Liverpool", bet otrā ar 36 punktiem ir Londonas "Arsenal", 35 punkti ir Birmingemas "Aston Villa" futbolistiem, ceturtā ar 33 punktiem ir Mančestras "City", bet tālāk ar attiecīgi 30 un 27 punktiem ir Totenhemas "Hotspur" un Mančestras "United".

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu