Kas jauns hokejā? Runā Matulis: Vai Tumānovs un Andžāns tuvojas Ostravai?

Jānis Matulis, Sporta žurnālists
Latvijas hokejists Artūrs Andžāns
Latvijas hokejists Artūrs Andžāns Foto: mestis.fi

​Šonedēļ pēdējās divas ziemas sezonas spēles aizvadīs Latvijas hokeja izlase. 14. decembrī Bratislavā spēle ar Norvēģiju, 15. decembrī – ar Slovākiju. Visas trīs izlases IIHF rangā ir blakus: Slovākija – 9. vietā, Latvija – 10., Norvēģija – 12. "Kaufland" kauss būs ļoti laba pārbaude, ko sezonas vidū spēj deviņi bronzinieki, kā arī izlases tuvākās rezerves.

Principā šīs divas spēles ir pēdējā pārbaude pirms pavasara treniņnometnes, jo februāra izlašu pauzē Latvija pauzē. Arī decembra vidū ne visās Eiropas līgās ir pārtraukums, tāds nav Vācijas DEL, un līdz ar to vārtsargu treneris Artūrs Irbe nevar darbībā pārbaudīt vienu no Vācijas labākajiem vārtsargiem Kristeru Gudļevski. Pauze nav Somijā un arī Mestis līgā, taču izlases ģenerālmenedžerim Rūdolfam Kalvītim izdevies rast sapratni ar Somijas klubiem, kuri labprāt uz Latvijas izlasi palaiž gan vārtsargu Ēriku Vītolu, aizsargus Artūru Andžānu un Miku Tumānovu (visi "KeuPa"), kā arī uzbrucēju Anrī Ravinski ("Kettera").

Savainojuma dēļ divās pārbaudes spēlēs pret Francijas izlasi novembrī neredzējām Somijas virslīgas kluba "Jukurit" uzbrucēju Oskaru Batņu. Iepriekš Batņa izlasē vairāk bijis ceturtā trijnieka spēlētājs, kuram jābremzē pretinieku galvenie spēki, bet Somijā rudeni viņš sāka ar teicamu ripas mešanu pretinieku vārtos (28, 9+4). Izlases kontekstā treneri grib pavērot, kā Oskars "dzied" sarežģītākas ārijas. Ja informācija ir patiesa, tad Bratislavā viņam maiņā būs divi ļoti protoši partneri – viens no rezultatīvākajiem  Šveices NL uzbrucējiem Rūdolfs Balcers (29, 14+8) un Latvijas izlases kapteinis Kaspars Daugaviņš, kurš šajā sezonā Slovākijas klubā Mihalovčes "Dukla" gan vairāk piespēlē saviem partneriem (25, 6+19).

Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu