"Girona" uzveic "Barcelona" un kļūst par Spānijas čempionāta līderi

TVNET/LETA
"Girona" uzveic "Barcelona" futbolisti
"Girona" uzveic "Barcelona" futbolisti Foto: EPA/Scanpix

Katalonijas derbijā "Girona" svētdien izbraukumā ar rezultātu 4:2 (2:1) pārspēja "Bracelona" un izvirzījās Spānijas ("LaLiga") čempionāta līderpozīcijā.

Spēles 12. minūtē viesus vadībā izvirzīja Ukrainas futbolists Artjoms Dovbiks, bet septiņas minūtes vēlāk neizšķirtu panāca Polijas uzbrucējs Roberts Levandovskis. Abi futbolisti katrs guva savus astotos vārtus šosezon Spānijas čempionātā.

40. minūtē "Girona" komandai vadību atguva spānis Migels Gutjerress, bet 80. minūtē viesiem divu vārtu pārsvaru panāca spānis Valerijs Fernandess, tomēr cīņa par uzvaru šajā spēlē vēl nebeidzās.

Mača kompensācijas laikā (92. minūtē) mājinieku labā vārtus guva Vācijas futbolists Ilkajs Gindogans, samazinot rezultāta starpību līdz minimumam.

Jau pavisam drīz (95. minūtē) divu vārtu pārsvaru atjaunoja Urugvajas futbolists Kristians Stuani, izdzēšot pretinieku cerības atspēlēties un panākt neizšķirtu.

Līdz ar to "Girona" izcīnīja trīs punktus un izvirzījās "LaLiga" čempionāta līderpozīcijā. Žironas kluba kontā 41 punkts 16 spēlēs.

Otro vietu ar 39 punktiem ieņem Madrides "Real", bet iepriekšējās sezonas čempione "Barcelona" ar 34 punktiem ierindojas ceturtajā pozīcijā.

Trešo vietu ar 34 punktiem ieņem Madrides "Atletico", kas aizvadījusi par vienu spēli mazāk nekā pārējās Top 4 komandas.

Madrides "Atletico" svētdien mājās ar rezultātu 2:1 (2:0) pārspēja "Almeria", kas ar četriem punktiem ir čempionāta kopvērtējuma pēdējā jeb 20. vietā.

Uzvarētāju labā vārtus guva spānis Alvaro Morata un argentīnietis Anhels Korrea.

Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu