Mieriņa: Arī iepriekš valstis morālu apsvērumu dēļ ir boikotējušas olimpiskās spēles

TVNET/LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Foto: Reinis Inkēns, Saeima

Saistībā ar iespēju Krievijas sportistiem apiet "sankcijas" Parīzes olimpiskajās spēlēs, Saeimas priekšsēdētāja Daiga Mieriņa (ZZS) šodien vērsa uzmanību uz piemēriem pagātnē, kad valstis morālu apsvērumu dēļ ir boikotējušas olimpiskās spēles.

To Mieriņa sacīja kopīgajā preses konferencē ar Ukrainas parlamenta priekšsēdētāja vietniecei Olenu Kondratjuku, atbildot uz jautājumu par Starptautiskās Olimpiskās komitejas (SOK) lēmumu ļaut Krievijas un Baltkrievijas sportistiem nākamā gada Parīzes olimpiskajās spēlēs piedalīties neitrālu sportistu statusā.

Gan Mieriņa, gan Kondratjuka norādīja, ka vēl tiks turpinātas konsultācijas starptautiskā līmenī, lai nepieļautu arī šādu individuālu Krievijas sportistu dalību Parīzes olimpiskajās spēlēs.

Gala vārdu Latvijas dalības jautājumā teiks Latvijas Olimpiskā komiteja, vienojoties ar Latvijas sportistiem, atzīmēja Mieriņa. Reizē Latvijas politiķe uzsvēra, ka Latvija vienmēr ir paudusi stingru nostāju un atturējusies piedalīties tajās sacensībās, kur piedalās Krievijas sportisti.

Abas politiķes vēl cer uz starptautiska līmeņa liegumu Krievijas sportistiem, jo, ņemot vērā Krievijas veikto karu pret Ukrainu, nebūtu pieļaujama šīs valsts sportistu dalība olimpiskajās spēlēs.

Latvijas politiķe uzsvēra, ka šādos apstākļos nebūtu pareizi atrasties kopā uz viena pjedestāla ar Krievijas sportistiem.

Komentējot SOK lēmumu, Mieriņa atzīmēja, ka Krievija visu laiku mēģina apiet tai noteiktās dažādās sankcijas "kaut vai pa sētas durvīm".

Kā ziņots, Izglītības un zinātnes ministrija (IZM) un ministre Anda Čakša (JV) nosoda SOK lēmumu ļaut Krievijas un Baltkrievijas sportistiem nākamā gada Parīzes olimpiskajās spēlēs piedalīties neitrālu sportistu statusā, liecina IZM un ministres paziņojumi tviterī.

IZM norāda, ka šāds lēmums ir nepieņemams, kamēr Eiropā turpinās nežēlīgs karš. Latvija intensīvi konsultējas ar Ukrainu un sabiedrotajiem un rīcība sekos, sola par sporta nozari atbildīgā ministrija.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu