Video Olimpiskais čempions Miezis: Ja SOK nemainīs lēmumu, olimpiskajās spēlēs nepiedalīšos (1)

TVNET/LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Latvijas 3x3 basketbolists Nauris Miezis
Latvijas 3x3 basketbolists Nauris Miezis Foto: FIBA.com

Olimpiskais čempions 3x3 basketbolā Nauris Miezis neatbalsta Starptautiskās Olimpiskās komitejas (SOK) lēmumu atļaut agresoru valstu Krievijas un Baltkrievijas sportistiem piedalīties nākamā gada Parīzes vasaras olimpiskajās spēlēs, sportists norādījis intervijā Latvijas Televīzijas (LTV) raidījumā "Sporta studija".

Jau vēstīts, ka SOK pagājušajā nedēļā lēma atļaut Krievijas un Baltkrievijas sportistiem piedalīties 2024. gada olimpiskajās spēlēs kā neitrāliem atlētiem.

SOK gan norādījusi vairākas vadlīnijas, kas šiem neitrālajiem atlētiem ir jāievēro. Piemēram, lai piedalītos olimpiskajās spēlēs, Krievijas un Baltkrievijas sportisti nedrīkst atbalstīt karu Ukrainā, kas pilnā mērogā ilgst gandrīz jau divus gadus.

Miezis, kurš 2021. gadā Tokijā izcīnīja olimpisko zelta medaļu, nevēlas piedalīties olimpiskajās spēlēs, ja tajās startēs tā dēvētie neitrālie atlēti no Krievijas un Baltkrievijas.

"Mana nostāja ir tāda, ka es 100% neatbalstu šo. Ja lēmums netiks mainīts, tad es noteikti būšu tas atlēts, kurš nepiedalīsies olimpiskajās spēlēs," sacīja Miezis.

"Pirmkārt, man baigi nepatīk, kad politiskās lietās iesaista atlētus, bet šoreiz ir kaut kas jāsaka. Tādā veidā varbūt varam mazliet palīdzēt."

Latvijas Olimpiskā komiteja (LOK) ar Izglītības un zinātnes ministriju (IZM) ir vienisprātis, ka primāri ir jāsagaida Ukrainas lēmums – piedalīties Parīzes olimpiskajās spēlēs vai boikotēt tās.

Miezis pirms diviem gadiem olimpiskajās spēlēs triumfēja kopā ar komandas biedriem Edgaru Krūmiņu, Kārli Paulu Lasmani un Agni Čavaru.

Noprotams, ka Miezis ir pirmais Latvijas sportists, kurš pēc nesen pieņemtā SOK lēmuma publiski paudis gatavību boikotēt Parīzes olimpiskās spēles.

Dalība nākamā gada Parīzes olimpiskajās spēlēs Latvijas 3x3 basketbolistiem vēl nav nodrošināta. Par ceļazīmi uz Olimpiādi būs jācīnās kvalifikācijā.

Patlaban neitrālu sportistu statusā olimpiskajām spēlēm ir kvalificējušies 11 sportisti - astoņi no Krievijas un trīs no Baltkrievijas.

Komentāri (1)CopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu