Arī Lasmanis gatavs izlaist olimpiskās spēles, ja tur piedalīsies agresorvalstu sportisti (5)

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Latvijas 3x3 basketbolists Kārlis Pauls Lasmanis
Latvijas 3x3 basketbolists Kārlis Pauls Lasmanis Foto: FIBA.com

Ja Starptautiskā Olimpiskā komiteja (SOK) nemainīs savu lēmumu un atļaus Krievijas un Baltkrievijas sportistiem piedalīties 2024.gada Parīzes olimpiskajās spēlēs, tad olimpiskie čempioni 3x3 basketbolā Kārlis Lasmanis un Nauris Miezis visticamāk Parīzes spēlēs nestartēs, sarunā ar aģentūru LETA apstiprināja Lasmanis.

LETA jau ziņoja, ka SOK piektdien atļāva Krievijas un Baltkrievijas sportistiem nākamā gada Parīzes olimpiskajās spēlēs piedalīties kā neitrāliem atlētiem.

Jau ziņots arī, ka Lasmaņa komandas biedrs Miezis pirmdien pavēstīja par lēmumu nākamgad nestartēt Parīzes olimpiskajās spēlēs, ja tām kā neitrālie atlēti tiks pielaisti Krievijas un Baltkrievijas sportisti.

"Mēs ar Nauri esam vienā laivā, un es viņam pilnībā piekrītu," saka olimpiskais čempions. "Protams, jāgaida arī, ko paši ukraiņi izdomās darīt, ja krievu un baltkrievu sportisti piedalīsies spēlēs."

Viņš atzīmē, ka pagaidām latvieši turpinās trenēties un mēģinās kvalificēties olimpiskajām spēlēm.

"Tomēr nostāja pagaidām ir tāda - ja krievi un baltkrievi piedalīsies, tad mūs ar Nauri droši vien Parīzē neredzēsiet," apstiprina Lasmanis.

"Cerams, ka beigās SOK mainīs savu lēmumu un tomēr neatļaus krievu un baltkrievu sportistiem piedalīties olimpiskajās spēlēs," cerību izsaka basketbolists.

Sarunā ar LETA sportists arī apstiprināja, ka savainotā roka ir atlabusi un savainojuma sekas gandrīz vairs nav jūtamas. Turklāt savainota tika labā roka, bet metiena roka Lasmanim ir kreisā.

Pagājušajā nedēļā Saūda Arābijas pilsētā Džidā notika 3x3 basketbola Pasaules tūres finālturnīrs, kurā startēja arī Mieža un Lasmaņa šosezon pārstāvētā Ķīnas vienība "Beijing", kas, Miezim spēlējot, pēc diviem zaudējumiem neiekļuva ceturtdaļfinālā.

"Negribējās riskēt un savainot roku vēl vairāk. Tāpēc izvēlējos nebraukt uz turnīru," par iespējamo spēlēšanu Džidā saka Lasmanis.

"Ķīnas komandas treneris arī man to atļāva un teica, ka veselība ir pirmajā vietā un lai es atpūšos. Tas bija tāds komandas lēmums," skaidro basketbolists.

Patlaban neitrālu sportistu statusā olimpiskajām spēlēm ir kvalificējušies 11 sportisti - astoņi no Krievijas un trīs no Baltkrievijas.

LETA jau vēstīja, ka jautājumā par 2024.gada olimpiskajām spēlēm Parīzē Latvija, pirmkārt, gaidīs pašas Ukrainas viedokli un lēmumu par tālāko rīcību, aģentūru LETA informēja Izglītības un zinātnes ministrijā (IZM).

IZM skaidro, ka pašlaik esot iespējami dažādi rīcības scenāriji. Publiskā telpā kā viens no risinājumiem ir izskanējis panākt, lai SOK atceļ savu lēmumu.

Komentāri (5)CopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu