Video Zoriks par Latvijas dalību olimpiskajās spēlēs kopā ar agresoriem: Ja man ir jābalso, tad esmu pret (2)

TVNET Sports
CopyDraugiem X Whatsapp
Latvijas basketbolists Kristers Zoriks
Latvijas basketbolists Kristers Zoriks Foto: FIBA.com

Valstsvienības basketbolists Kristers Zoriks uzskata, ka Latvijai nevajadzētu piedalīties nākamā gada Parīzes vasaras olimpiskajās spēlēs, ja tajās startēs agresorvalstu Krievijas un Baltkrievijas atlēti.

Jau gandrīz divus gadus Krievija ar Baltkrievijas atbalstu īsteno paplašināto karadarbību Ukrainā. Starptautiskā Olimpiskā komiteja (SOK) nolēmusi, ka agresorvalstu sportisti varēs nākamvasar piedalīties Parīzes olimpiskajās spēlēs, ja tie neatbalsta karu un ievēro citas vadlīnijas, lai iegūtu neitrāla atlēta statusu.

"Gan jau beigās tas būs komandas vai federācijas lēmums. Ja man ir jābalso, tad esmu pret – nebraucam," intervijā "William Hill TV" sarunā ar basketbola leģendu Valdi Valteru sacīja Zoriks.

Nākamā gada jūlija sākumā Rīgā risināsies olimpisko spēļu kvalifikācijas turnīrs, kurā Latvijas izlase par ceļazīmi uz Parīzi spēkosies A apakšgrupā ar Gruziju un Filipīnām. Ja izdosies izkļūt no apakšgrupas, cīņa turpināsies pret divām no trim B apakšgrupas komandām – Brazīliju, Kamerūnu vai Melnkalni.

Zoriks gan šaubās, kāds ir labākais veids, kā nodot pasaulei savu vēstījumu par karu Ukrainā, – boikotēt olimpiskās spēles vai tomēr piedalīties tajās. Šobrīd arī vēl nav skaidrs Ukrainas lēmums – piedalīties vai ne.

"Pirmkārt, mums vispirms uz turieni vēl ir jātiek [jākvalificējas]. Nezinu, kāds ir labākais veids, kā nodot vēstījumu. Braukt un tur kaut ko darīt?" retoriski vaicā Latvijas basketbolists.

25 gadus vecais Zoriks rudenī Pasaules kausā palīdzēja Latvijas izlasei izcīnīt vēsturisko sasniegumu 5. vietu, valstsvienībai debitējot šajā turnīrā. Saspēles vadītājs vidēji astoņos mačos guva 8,0 punktus un veica 3,3 rezultatīvas piespēles.

"Ceru, ka lēmums tiks mainīts. Nezinu, kas ir jāizdara, lai viņus [agresoru valstu sportistus] nepielaistu Olimpiādei," teica Zoriks. "Ļoti stulba situācija sanākusi, jo mums ir laba iespēja pirmo reizi piedalīties olimpiskajās spēlēs [kopš neatkarības atgūšanas]."

Parīzes olimpiskās spēles nākamgad risināsies no 26. jūlija līdz 11. augustam. Krievijas un Baltkrievijas sportistiem būs iespēja piedalīties vienīgi individuālajās sacensībās kā neitrāliem atlētiem; komandas nedrīkstēs startēt.

Šobrīd neitrālā statusā olimpiskajām spēlēm kvalificējušies 11 sportisti - astoņi no Krievijas un trīs no Baltkrievijas.

Komentāri (2)CopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu