Sevastova iekļūst Limožas "WTA 125" sērijas turnīra ceturtdaļfinālā

Papildināts
TVNET/LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Latvijas tenisiste Anastasija Sevastova.
Latvijas tenisiste Anastasija Sevastova. Foto: Tim Nwachukwu/AFP

Latvijas tenisiste Anastasija Sevastova trešdien izcīnīja uzvaru Limožas "WTA 125" sērijas turnīra astotdaļfinālā.

Turnīrā ar rīkotāju ielūgumu startējošā Sevastova (WTA 850.), kurai šīs ir otrās sacensības pēc atgriešanās tenisā, astotdaļfinālā ar 6-2, 6-3 apspēlēja turnīra astoto raketi zviedrieti Rebeku Petešoni (WTA 130.).

Spēli ar servi sākot Petešonei, tenisistes pirmajos trijos geimos uzvarēja, servi uzņemot, bet ceturto geimu Sevastova uzvarēja "sausā", panākot 3-1.

Septītajā geimā viņa panāca trīs geimbumbas pēc kārtas, izmantojot trešo, bet setu pabeidza ar "sausā" uzvarētu astoto geimu.

Arī otro geimu Latvijas tenisiste sāka ar uzvarētu pretinieces serves geimu, pirmo punktu zaudējot ceturtajā geimā, pašai servējot. Toties nākamos divus geimus uzvarēja Sevastova, panākot 5-1.

Astotajā geimā gan viņa zaudēja, pašai servējot, bet nākamajā geimā ar pirmo mačbumbu svinēja otro uzvaru Limožā.

Jau ziņots, ka pirmās kārtas spēlē Sevastova ar 6-4, 6-1 uzvarēja rumānieti Patrišju Mariju Cigu (WTA 437).

Iekļūstot ceturtdaļfinālā, Sevastova Francijā ir nopelnījusi 29 pasaules ranga punktus.

Nākamajā spēlē viņas Sevastovas pretiniece būs francūziete Elza Žakemo (WTA 235.), kura astotdaļfinālā ar 6-4, 6-4 pārspēja turnīra trešo raketi no Nīderlandes Aranču Rusu (WTA 52.).

Novembrī savā atgriešanās turnīrā kortos Sevastova tika līdz ceturtdaļfinālam "WTA 125" sacensībās Andorā un nopelnīja 29 pasaules ranga punktus, kas viņai ļāva atgriezties pasaules rangā. Sevastova kortā atgriezās pēc gandrīz divu gadu pauzes, kas saistīta ar bērna piedzimšanu.

Šajā turnīrā spēlē arī Latvijas otrā rakete Darja Semeņistaja (WTA 144.), kura pirmajā kārtā ar 4-6, 6-4, 6-3 uzvarēja Nomu Nohu Akugui no Vācijas (WTA 178.) un otrajā kārtā tiksies ar turnīra galveno favorīti itālieti Elizabetu Kočareto (WTA 46.), kura pirmajā kārtā ar 1-6, 6-2, 6-3 pārspēja Amandīni Esu (WTA 311.) no Francijas.

Dubultspēlēs Latvijas tenisistes nepiedalās.

Turnīrs Limožā iekštelpās norisinās cietā seguma kortos.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu