PSG, pateicoties "AC Milan" uzvarai, iekļūst izslēgšanas spēlēs

CopyDraugiem X Whatsapp
Foto: EPA/Scanpix

Parīzes "Saint-Germain" trešdien cīnījās neizšķirti UEFA Čempionu līgas grupu turnīra pēdējā kārtā un, pateicoties "AC Milan" futbolistu uzvarai pār Ņūkāslas "United", iekļuva izslēgšanas turnīrā.

Izslēgšanas turnīrā spēlēs arī Minhenes "Bayern", "Kobenhavn", Londonas "Arsenal", Eindhovenas PSV, Madrides "Real", "Napoli", Sansevastjanas "Real Sociedad", Milānas "Inter", Madrides "Atletico", Romas "Lazio", Dortmundes "Borussia", Mančestras "City", "Leipzig", "Porto" un "Barcelona". Izloze notiks nākamajā pirmdienā.

PSG viesos spēlēja neizšķirti 1:1 (0:0) ar Dortmundes "Borussia", kas šajā grupā kā vienīgā bija nodrošinājusi vietu "play-off", pārējām trīs komandām vēl cerot uz atlikušo ceļazīmi.

Spēlē ar daudziem bīstamiem momentiem pirmie vārtus guva dortmundieši, kuri 51. minūtē izmantoja pretinieku kļūdu pie soda laukuma un izspēlēja bumbu Karimam Adejemi, Vācijas uzbrucējam izdarot precīzu sitienu.

Neizšķirtu parīzieši panāca 56. minūtē, kad pēc Vorena Zaira-Emerija sitiena bumba rikošetā no Adejemi nonāca mērķī.

Otrā grupas spēlē "AC Milan" viesos ar rezultātu 2:1 (0:1) pārspēja Ņūkāslas "United", kas noslēdza savu sezonu Eiropas klubu turnīros.

Šajā spēlē uzvarot Ņūkāslas komandai, "play-off" iekļūtu Anglijas klubs, bet PSG paliktu ārpus UEFA Čempionu līgas astotdaļfināla.

Anglijas komanda bija vadībā pēc pirmā puslaika, pateicoties Žoelintona de Liras 33. minūtē izdarītajam spēcīgajam un precīzajam sitienam no distances soda laukumā.

1:1 milānieši panāca 59. minūtē, kad Kristians Pulišičs nepieskatīts no tuvas distances raidīja bumbu tīklā. UEFA Eiropas līgas ceļazīmi "AC Milan" nodrošināja sešas minūtes pirms pamatlaika beigām, kad ātra uzbrukuma noslēgumā precīzi sita Semjuels Čukvueze.

F apakšgrupā ar 11 punktiem uzvarēja Dortmundes vienība, pa astoņiem punktiem bija Parīzes un Milānas futbolistiem, bet piecus punktus guva Ņūkāslas klubs.

Tikmēr G apakšgrupā, kur vietu sadalījums bija skaidrs pirms pēdējās kārtas, Mančestras "City" viesos ar rezultātu 3:2 (1:0) pārspēja Belgradas "Crvena Zvezda" un grupu turnīru noslēdza ar perfektu bilanci.

Mika Hamiltona 19. minūtē gūtie vārti ļāva Anglijas čempioniem pirmo puslaiku uzvarēt ar 1:0, bet 62. minūtē Oskars Bobs panāca 2:0. Cīņas 76. minūtē Inboms Hvans samazināja viesu pārsvaru, deviņas minūtes vēlāk Kelvins Filipss realizēja 11 metru soda sitienu un panāca 3:1, bet kompensācijas laikā mājiniekiem vārtus guva Aleksandars Katajs.

Otrā spēlē "Leipzig" mājās ar rezultātu 2:1 (0:0) uzvarēja Bernes "Young Boys".

Visi trīs vārti tika gūti otrā puslaika pirmajā pusē piecu minūšu laikā. Vispirms mājiniekus vadībā atbildēja Benjamins Šeško, uz viņa gūtajiem vārtiem ātri atbildot Ebrimam Kollijam, bet pēc tam 2:1 panāca Emīls Fošberjs.

G apakšgrupā maksimālos 18 punktus iekrāja Mančestras futbolisti, 12 punkti bija Leipcigas vienībai, četrus guva Bernes klubs, bet vienu - Belgradas komanda.

Čempionu līgas pamatturnīrā spēlē 32 komandas. Katras apakšgrupas divas labākās komandas iekļūs astotdaļfinālā, bet trešo pozīciju ieguvējas sezonu turpinās UEFA Eiropas līgas izslēgšanas turnīrā.Čempionu līgas fināls 2024. gada 1. jūnijā notiks Vemblija stadionā Londonā.

Pagājušajā sezonā par Čempionu līgas uzvarētājiem kļuva Mančestras "City", kas Stambulā ar 1:0 pārspēja Itālijas klubu Milānas "Inter", pirmo reizi uzvarot šajās sacensībās.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu