Tas ir pliķis sejā godprātīgajiem sportistiem (3)

TVNET Sports
CopyDraugiem X Whatsapp
Krievijas karogs un olimpiskie riņķi
Krievijas karogs un olimpiskie riņķi Foto: AP/Scanpix

Vairākiem augsta līmeņa Krievijas sportistiem šogad reti veiktas dopinga pārbaudes. Salīdzinot ar ASV sportistiem, agresorvalsts pārstāvjiem analīžu paraugi ņemti divas vai pat trīs reizes mazāk. Tas raisa bažas, cik "tīri" būs tā dēvētie neitrālie atlēti, kas nākamgad piedalīsies Parīzes vasaras olimpiskajās spēlēs, ja Starptautiskā Olimpiskā komiteja (SOK) paturēs spēkā atļauju Krievijas un Baltkrievijas sportistiem startēt.

Krievijas Antidopinga aģentūra savā mājaslapā apkopo testu skaitu, ko tā veic sportistiem, ievērojot praksi, kurai tā jau sen tika mudināta pielāgoties. Tā it kā ir veikusi aptuveni 10,5 tūkstošu pārbaužu 2023. gadā. Šādu apjomu SOK uzsvēra memorandā, ko pagājušajā nedēļā samitā parakstīja olimpiskās kustības galvenie dalībnieki. Memorandā uzsvērts, ka "dopinga kontrole Krievijā turpinās", vēsta "Associated Press".

2023. gadā diviem Krievijas augsta līmeņa peldētājiem dopinga pārbaude veikta vien divas reizes – Jevgēņijam Rilovam (2021. gada Tokijas olimpisko čempionam 100 un 200 metru peldējumā uz muguras) un Klimentam Koļesņikovam (Tokijas olimpisko spēļu bronzas medaļniekam 100 metru brīvā stila peldējumā un sudraba godalgas ieguvējam 100 metru peldējumā uz muguras, kā arī pasaules rekordistam 50 metru peldējumā uz muguras).

Komentāri (3)CopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu