Mesi, Mbapē un Holanns pretendē uz FIFA gada labākā futbolista balvu

CopyDraugiem X Whatsapp
Lionels Mesi
Lionels Mesi Foto: Reuters/ScanPix

Uz Starptautiskās Futbola federāciju asociācijas (FIFA) 2023. gada labākā futbolista balvu palikuši trīs pretendenti - argentīnietis Lionels Mesi, francūzis Kiljans Mbapē un norvēģis Ērlings Holanns, ceturtdien paziņoja FIFA.

Šī trijotne bija arī vadošā balsojumā par "Ballon d’Or" balvu, kuru ieguva Mesi. "Ballon d’Or" tika pasniegta par labāko sniegumu iepriekšējā sezonā, nevis kalendārajā gadā.

Savukārt uz gada labākās spēlētājas balvu pretendē divas Spānijas futbolistes Pasaules kausa ieguvējas Aitana Bonmati un Henni Ermoso, kā arī kolumbiete Linda Kaisedo.

Holanns šogad palīdzēja Mančestras "City" uzvarēt trīs lielākajos turnīros - Anglijas premjerlīgā, Anglijas kausā un UEFA Čempionu līgā. Mesi ar Mbapē ar Parīzes "Saint-Germain" kļuva par Francijas čempioniem, turklāt argentīnietis ar Maiami "Inter" uzvarēja arī MLS Līgas kausā.

Bonmati bez pasaules čempiones titula ar "Barcelona" komandu uzvarēja arī UEFA Čempionu līgā sievietēm. Savukārt Kaisedo Madrides "Real" rindās kļuva par 2023. gada labāko jauno futbolisti, saņemot "Golden Girl" balvu.

Balvu ieguvēji tiks paziņoti 15. janvārī Londonā.

Kopš 1956. gada "France Football" pēc kontinenta žurnālistu balsojuma pasniedza Eiropas labākā futbolista balvu jeb "Ballon d'Or", bet, tā kā bieži šīs balvas ieguvējs bija identisks FIFA veidotās pasaules labākā futbolista aptaujas uzvarētājam, 2010. gadā pēc tā brīža FIFA prezidenta Zepa Blatera iniciatīvas tās tika apvienotas. FIFA labāko spēlētāju noteica valstsvienību kapteiņu, galveno treneru un žurnālistu balsojums, un turpmāk šādu formātu pārņēma "Ballon d'Or".

FIFA pārtraucot līgumu ar izdevumu "France Football", no 2017. gada Eiropas labākais futbolists un pasaules labākais futbolists atkal tiek noteikti atsevišķās aptaujās.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu