Eidukai 25. vieta Pasaules kausa posma sprinta sacensībās

Papildināts
CopyDraugiem X Whatsapp
Latvijas slēpotāja Patrīcija Eiduka
Latvijas slēpotāja Patrīcija Eiduka Foto: Edijs Pālens/LETA

​Latvijas sportiste Patrīcija Eiduka piektdien Tronheimā kvalificējās Pasaules kausa posma distanču slēpošanā sprinta sacensību brīvajā stilā izslēgšanas cīņām, ieņemot 25. vietu, bet uzvaru izcīnīja Norvēģijas pārstāve Kristīne Stavosa Skistada.

(Papildināts viss teksts.)

1,4 kilometru sprinta kvalifikācijā Eiduka finišēja trīs minūtēs un 20,39 sekundēs, noslēdzot labāko trīsdesmitnieku, kā pēdējā iekļūstot izslēgšanas cīņās. 31. vietas ieguvēja Alīna Meiere no Šveices bija nieka trīs sekundes simtdaļas lēnāka.

Kvalifikācijā ātrākā bija zviedriete Linna Svāna, kurai Eiduka zaudēja 10,45 sekundes. Kitija Auziņa bija 43,93 sekundes lēnāka par Svānu un ierindojās pēdējā vietā 57 dalībnieču vidū.

Eidukas sniegums tika novērtēts ar 66,02 Starptautiskās Slēpošanas federācijas (FIS) punktiem.

Izslēgšanas cīņās Eiduka sasniedza 25. ātrāko laiku, distanci veicot trīs minūtēs un 19,41 sekundē.

Par uzvarētāju kļuva Skistada, kura sezonas pirmajās divās sprinta sacensībās klasiskajā stilā ieņēma attiecīgi trešo un otro vietu. Tā viņai sprintā bija sestā uzvara Pasaules kausa posmos.

Norvēģiete finālā distanci veica trijās minūtēs un 4,71 sekundē, par 0,15 sekundēm apsteidzot Svānu un vēl par vienu sekundes simtdaļu - vēl vienu Zviedrijas slēpotāju Emmu Ribomu.

Pasaules kausa kopvērtējuma vadībā ar 623 punktiem joprojām ir amerikāniete Džesija Diginsa, kura piektdien bija ceturtā. Viņa par 34 punktiem apsteidz Ribomu, bet trešā ar 546 punktiem ir līderes tautiete Rozija Brenena.

Eiduka ar 123 punktiem ieņem 36. vietu.

Piektdien izšķirošās cīņas sprinta sacensībās aizvadīs arī vīrieši, Latvijas distanču slēpotājiem labāko 30 slēpotāju skaitā neiekļūstot.

Sestdien slēpotājas un slēpotāji attiecīgi plkst. 12.10 un plkst. 14.15 cīnīsies 20 kilometru skiatlonā, bet svētdien attiecīgi plkst. 14.15 un plkst. 12 notiks sacensības desmit kilometru distancē klasiskajā stilā ar atsevišķu startu.

Sacensības tiešraidē translē televīzijas kanāls "Eurosport 2".

Gada pirmspēdējā dienā Itālijas trasē Toblahā sāksies prestižais "Tour de Ski" seriāls, kas turpināsies Šveices ziemas sporta veidu kūrortā Davosā un 7. janvārī noslēgsies Valdifjemmes trasē Itālijā.

Janvāra otrajā pusē notiks Pasaules kausa posmi Oberhofas trasē Vācijā un Gomsas apvidū Šveicē, bet februārī tiks aizvadītas sacensības Ziemeļamerikā - Kenmoras pilsētā Kanādā un Mineapolisas trasē ASV. Pēc tam sportisti atgriezīsies Eiropā, martā aizvadot posmus Lahti (Somija), Oslo un Drammenē (Norvēģija), kā arī Fālunā (Zviedrija).

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu